Vezirköprü Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün 2023-2024 eğitim ve öğretim yıl sonu sergisine katıldık.
Bu yıl Vezirköprü Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde farklı yerlerde, farklı alanlarda 553 kurs açıldı. 10 bin 92 kursiyer belge almaya hak kazandı.
Usta öğreticilerin nezaretinde kursiyerlerin, ortaya koydukları el emeği göz nuru ürünler düzenlenen sergide görücüye çıktı.
Yoğun ilginin ve katılımın olduğu sergi açılış programında sergilenen ürünlerin protokol üyeleri ve davetlilerden tam not aldığını düşünüyorum.
Programda Halk Eğitimi Merkezlerinin işlevini en iyi şekilde anlatan ve bir o kadar da anlam yüklü bir konuşma yapan, Vezirköprü Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Kaya, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK 'ün, "Halk eğitimi alanı toplum kadar geniş, hayat kadar çeşitlidir. Bu manada halk eğitimi lüks değil, bireylerin mutluluğu için yerine getirilmesi gereken bir hizmettir." sözlerinin halk eğitimi merkezlerinin amacını en güzel şekilde ifade ettiğini anlatan Kaya, herkese her zaman, her yerde, herkes için eğitim olanağı sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.
Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri, bireylerinin her alanda eğitilmesinde ve öğrenim hakkına kavuşmasında motor görevi gören müesseseler olduğu yadsınamaz bir gerçek.
Meslek beceri kurslarının, günümüz şartlarına uygun, kurs sonrası kursiyerlerin aile ve ülke ekonomisine katma değer sağlaması için dönüşüm geçirmesi, bu yönde projelere öncelik vermesi gerektiğini düşünüyorum.
Halk Eğitimi Merkezi’nin yöneticilerinin, öğretici öğretmenlerinin ve kursiyerlerinin kolektif çalışmaları sonucu ortaya çıkan her emek ve değer kıymetlidir.
Büyükşehir Yasası ile KÖYLERİN mahalle olduğu ülkemizde , isim değiştirilmekle ŞEHİRLİ olunmadığını anladık. Ancak ; bazı kazanımların kaybedildikten sonra değeri anlaşılıyor olsa da, geri dönüş çoğu kez maalesef mümkün olmuyor.
Pek çok alanda Büyükşehir yasası ile kaybettiğimiz kazanımlarımızın eksikliğini yaşayarak daha iyi anlıyoruz.
Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün GEÇMİŞTE Köylerde açmış olduğu beceri kurslarının, bayram havasında geçen yıl sonu açılış programları, Devlet ile milleti buluştur makta köprü görevi görüyordu.
Köylerdeki sergi açılış programı nedeniyle; Devletin kaymakamı, belediye başkanı, baş savcısı, ilçe jandarma komutanı, İlçe Emniyet, Milli Eğitim, Nüfus , Tapu , Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı, Kütüphane Müdürleri vb. İktidar ve muhalefet partilerinin ilçe başkanları, il genel meclis üyeleri ve diğer katmanlarla birlikte köylere çıkarma yapardı.
Devlet ile millet arasında bir bağ kurulur, köylerin sorunları yerinde birinci ağızdan anlatılır ve dinlenirdi.
Orada bir köy var uzakta gitmesek de görmesek de o köy bizim köyümüzdür.
Ahmet Kutsi Tecer'in en çok bilinen “ Orda bir köy var uzakta” şiirinin bir kıtası ile yazımı bitiriyorum.
Orda bir köy var, uzakta / O köy bizim köyümüzdür.
Gezmesek de, tozmasak da / O köy bizim köyümüzdür.