Geçen haftaki köşemde kaleme aldığım “Vezirköprü’de Turizm Gelişir mi ? “ Başlıklı yazım ile ilgili çok sayıda okurumdan ve iş insanından geri bildirim aldım.
Yazımın sonuç bölümünde ; “Vezirköprü’de turizmin gelişmesine, ilçeye turizm alanında yatırımların yapılmasına hamilik yapacak, Dünya ülkeleri liginde turizmci iş insanı Ferhat Çiçek’in ve ilçenin yetiştirdiği bürokratımız Turizm Bakanlığı Personel Genel Müdürü Nihat Umut Döktür ’ün bir fırsat olduğunu düşünüyorum.” şeklinde atıfta bulunmuştum.
“Geç kalınmış olsa da ; Vezirköprü’nün birinci önceliği turizm olmalıdır. ”diyen Vezirköprü sorunlarına duyarlılık gösteren, gelişimi için emek harcayan, Dünya ülkeleri liginde turizmci iş insanı hemşerimiz Ferhat Çiçek : “ Doğduğum, büyüdüğüm ilçeme olan sorumluluğumu yerine getirmek için her daim hazırım. Turizm alanında yapılacak bütün aşamalarda üzerime düşen işlerde rehberlik etmek beni mutlu eder. ! “ Diyor
Şimdi top ilçe yönetiminde seçilmiş ve atanmış söz sahibi olan yetkililerde.
& & & & &
Bayrak, bir ülkeyi veya kurumu temsil eden renkli kumaş. Genellikle uzun bir sopa veya direğin ucunda salınırlar. Her ülkenin bağımsızlığını simgeleyen bir bayrağı vardır. Bayraklar çoğunlukla dikdörtgen şeklindedir ancak bazı istisna durumlarda farklı şekillerde olabilirler.
Türk bayrağı Türkiye Cumhuriyeti’ nin ulusal ve resmi bayrağıdır. Al renkli zemin üzerinde beyaz hilal ve yıldızı ile oluşmuş bayrak ilk olarak 1844 yılında Abdülmecid dönemindeki Tanzimat sürecinde kabul edilmiş.
Cumhuriyet döneminde ise ; 29 Mayıs 1936'da 2994 Sayılı Türk Bayrağı Kanunu ile Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal bayrağı olarak kanunlaşmıştır.
22 Eylül 1983'te 2893 Sayılı Türk Bayrağı Kanunu ile bayrak ölçütleri belirlenmiş ve bayrak son halini almıştır.
Bayrağı koruma kanununda ; Türk Bayrağına sözle, yazı veya hareketle veya herhangi bir şekilde hakaret edilemez, saygısızlıkta bulunulamaz.
Bayrak yırtılamaz, yakılamaz, yere atılamaz, gerekli özen gösterilmeden kullanılamaz. Bu Kanuna ve tüzüğe aykırı fiiller yetkililerce derhal önlenir ve gerekli soruşturma yapılır.
Maalesef ülkemizde olduğu gibi Vezirköprü’de de bayrak hassasiyeti erozyona uğradı.
Vatani görevini yerine getirmek üzere, kırsal mahallerde askere gidecek gençler anı olarak mahalle girişlerine direk dikip bayrak astılar.
Yine ilçemizde Vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak üzere görevleri başında onlarca şehidimiz oldu. Her şehidimizin mezarı başına bayrak dikildi.
Asılan bayrak asıldığı gibi kalıyor. Yırtılmış, solmuş olması kimseyi rahatsız etmediği gibi sorumluluğu olanları da rahatsız etmiyor.
Geçen hafta Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Bünyamin Kamçi’nin vefat eden annesinin Karlık Mezarlığındaki defini esnasında 1995 yılında şehit olan polis memuru Mehmet Muştalı’nın mezarı başındaki bayrağın solduğunu gören ve hemen müdahale eden Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya’nın bayrağı değiştirmesi dikkatlerden kaçmadı.
Bayrak hassasiyeti olan Kaymakam Kaya, şehidin bayrağının solduğunu görüp müdahil oldu. Ya görmedikleri ! Ne olacak ?
Vezirköprü’nün kırsal mahalle girişlerindeki, kabristanlıklarda şehitlerimizin mezarı başındaki rengi solan, yıpranan ve yırtılan bayraklara kim müdahale edecek ve değiştirecek. ?