Başkan Fatih Koç: Vezirköprü İmarla Nefes Alacak
Başkan Fatih Koç: Vezirköprü İmarla Nefes Alacak
Yeniden Refah Partisi Samsun Vezirköprü İlçe Başkanı Fatih Koç, hem yerel ekonomiye hem de ilçenin kronikleşen sorunlarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Beş yıldır kurucu ilçe başkanı olarak görev yaptığını belirten Koç, Vezirköprü’nün en temel geçim kaynağı olan inşaat sektörünün imar sürecindeki aksaklıklar nedeniyle ciddi bir daralma yaşadığını söyledi.
İNŞAAT SEKTÖRÜ DURDU, ESNAF ZORDA
İnşaat sektöründe faaliyet gösterdiğini ifade eden Koç, ilçede gelir kaynağının yaklaşık yüzde 80’inin bu sektöre dayandığını vurguladı. Ancak bazı arazilerle ilgili açılan davalar nedeniyle imar sürecinin durdurulduğunu belirten Koç, bunun sadece müteahhitleri değil, taşeronundan işçisine, esnafından malzeme tedarikçisine kadar geniş bir kesimi etkilediğini dile getirdi.
Koç, “Vezirköprü’de imar durduğu an hayat duruyor. Bu sadece bir sektör meselesi değil, doğrudan vatandaşın ekmeğiyle ilgili bir konudur. Hukuki süreçler elbette işletilmelidir ancak ilçenin ekonomik olarak kilitlenmesine de çözüm üretilmelidir” ifadelerini kullandı.
HAVZA–VEZİRKÖPRÜ KARAYOLU YILLARDIR BEKLENİYOR
İlçenin bir diğer önemli sorununun Havza– Vezirköprü karayolu olduğunu belirten Fatih Koç, yaklaşık 24–25 kilometrelik bu yolun yıllardır tamamlanamadığını söyledi. 2023 yılında bitirileceği yönünde söz verildiğini hatırlatan Koç, projenin hâlâ tamamlanmamış olmasının vatandaşta hayal kırıklığı oluşturduğunu ifade etti.
Karayolunun hem ticaret hem ulaşım güvenliği açısından hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Koç, sürecin hızlandırılması gerektiğini belirtti. Eski bakan Mehmet Muş’un destekleriyle çalışmaların yeniden ivme kazandığını dile getiren Koç, yolun bir an önce tamamlanmasının bölge ekonomisine ciddi katkı sağlayacağını söyledi.
VEZİRKÖPRÜ HAK ETTİĞİ YATIRIMI ALMALI
Aktif siyasete beş yıl önce kurucu ilçe başkanı olarak başladığını, daha önce de merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile siyasi tecrübesi bulunduğunu belirten Koç, Yeniden Refah Partisi çatısı altında hizmet etmeye devam ettiklerini ifade etti.
Koç, “Bizim derdimiz makam değil, memlekettir. Vezirköprü’nün sorunları ötelenmemeli. İmar meselesi çözülmeli, yol tamamlanmalı ve ilçemiz hak ettiği yatırımı almalıdır. Biz her platformda Vezirköprü’nün sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

