Toplantıya; Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, Samsun Milletvekilleri Yusuf Ziya Yılmaz, Ersan Aksu ve Orhan Kırcalı, Vezirköprü Belediye Başkanı Murat Gül, AK Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Muzaffer Çil, belediye meclisi ve parti yönetim kurulu üyeleri ile kadın ve gençlik kolları kademeleri, köy ve mahalle başkanları katıldı.
Usta yazar Yaşar Kemal, kırktan fazla dile çevrilen İnce Memed romanında, Çukurova dünyasını anlatırken doğadaki canlılara insan kadar önemli bir yer verir. Dağları, ovaları, bataklıkları; otları, ağaçları, kuşları ve böcekleriyle doğayı böylesine iliklerine kadar, aşkla ve coşkuyla anlatabilen başka bir Türk yazarı yoktur.
AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse’nin, Vezirköprü’yü övgü dolu sözlerle anlattığı ilgi çekici konuşmasını dinlerken, ister istemez Yaşar Kemal’in İnce Memed romanında Toros Dağları’ndaki canlıları betimleyişi geldi aklıma.
Mehmet Köse, Vezirköprü’yü öyle bir anlattı ki; yalnızca ilçede yaşayan insanları değil, adeta doğadaki dağı, taşı, toprağı, ağacı, çiçeği, böceği ve yaprağıyla tüm canlıları AK Partili ilan etti.
Her seçimde ülke ortalamasının çok üzerinde oy veren, Samsun’un üçüncü büyük ilçesi olan Vezirköprü’nün daha fazla hizmet almayı hak ettiğini söylemek, bu ilçede yaşayan ve yazan biri olarak en doğal hakkımızdır.
Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını üstlendiği İlçe Tarım Müdürlüğü binası ile birlikte Şahinkaya Kanyonu’na yapılacak yaklaşık 2 trilyonluk yatırım, Vezirköprü turizmine çok ciddi bir ivme kazandıracaktır. Bu gelişmeler memnuniyet verici ve sevindiricidir.
Ancak, Büyükşehir Belediyesi tarafından Vezirköprü Cumhuriyet Meydanı’na yapılması planlanan otopark projesinin yalnızca 147 araç kapasiteli ve tek katlı olması, vatandaşlar arasında yetersiz kalacağı yönünde ciddi bir kaygı oluşturmaktadır.
İleride “keşke” dememek için Vezirköprü’nün ortak düşüncesi şudur:
Böylesine büyük bir meydan projesinin, araç sayısının hızla arttığı günümüzde en az 500 araç kapasiteli ve üç katlı olması, ilçenin otopark sorununu kökten çözecektir.
Vezirköprü halkının bu haklı talebine; Samsun’un şansı Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, önceki dönem Bakan Mehmet Muş’un,
AK Parti Samsun Milletvekilleri Yusuf Ziya Yılmaz, Orhan Kırcalı ve Vezirköprü’nün sorunlarıyla yakından ilgilenen Ersan Aksu’nun, “yalnızca ilçede yaşayan insanları değil, adeta doğadaki dağı, taşı, toprağı, ağacı, çiçeği, böceği ve yaprağıyla tüm canlıları AK Partili” diyen Vezirköprü memnuniyetini her fırsatta dile getiren AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse’nin, “Vezirköprü’nün yeri bende farklı” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ın, Vezirköprü’nün genç yönetici ekibi Vezirköprü Belediye Başkanı Murat Gül’ün ve AK Parti İlçe Başkanı Muzaffer Çil’in VEZİRKÖPRÜ’NÜN HAKLI TALEBİ ve SESİNE kulak vermeleri beklenmektedir.
2000’li yıllarda yapılan Köprülü Mehmet Paşa Camisi’nin altına otopark, ve zemin katına dükkanlar yapılmadığından dolayı şimdi sürekli keşkeler yaşıyoruz.
2026 yılındayız , Cumhuriyet Meydanına yapılacak otopark içinde yarın keşkeler dememek için …
Benden hatırlatma olsun !!! Yeni yılınız kutlu, her şey gönlünüzce olsun !

