Vezirköprü’de Liseler Arası Münazara Heyecanı
Vezirköprü’de Liseler Arası Münazara Heyecanı
Vezirköprü Kaymakamlığı himayelerinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen “Liseler Arası Parlamenter Münazara Programı” tamamlandı.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen program, Vezirköprü Gençlik Merkezi ve Köprülü Mehmet Paşa Spor Salonu’nda yapılan kura çekiminin ardından başladı.
9 liseden 16 takımın katıldığı münazara programında öğrenciler, bilgi ve hitabet yeteneklerini sergileyerek kıyasıya mücadele etti. Gençlerin fikirleriyle geleceğe ışık tuttuğu organizasyon büyük ilgi gördü.
Yarışma sonunda Vezirköprü Fen Lisesi öğrencileri İlayda Fatma Coşar ve Ayşe Mehlika Yıldız’dan oluşan takım ilçe birincisi oldu. İkinciliği Köprülü Mehmet Paşa Anadolu Lisesi öğrencileri Nehir Pahal ile Musab Halitoğlu elde etti. Üçüncülüğü ise Vezirköprü Fen Lisesi’nin ikinci takımı olan Elemnur Tekbaş ve Berra Naz Akyol kazandı.
Programda dördüncülük derecesi Vezirköprü Anadolu Lisesi öğrencileri Mustafa Erdoğan ile Berat Ramis Teber’in oldu.
Dereceye giren öğrencilere ödülleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Özata, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uyar, Gençlik Merkezi Müdürü Mecit Keskin ve okul müdürleri tarafından takdim edildi.
Program sonunda öğrencilerle bir araya gelen Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya, gençleri tebrik ederek bu tür organizasyonların gelenekselleşmesinin gençlerin gelişimine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.
Organizasyonda görev alan gençlik liderleri, jüri üyeleri, öğretmenler, kurum personelleri ve ailelere teşekkür edilirken, yarışmanın ilçede gençler arasında önemli bir kültür oluşturduğu vurgulandı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.


