Vezirköprü’de İlk Ders Zili Çaldı
Vezirköprü’de İlk Ders Zili Çaldı
2026-2027 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla Vezirköprü’de 135 okul ve milli eğitime bağlı kurumda yaklaşık 15 bin öğrenci ve bin 500 yönetici, öğretmen ve personel ders başı yaptı. İlçe genelindeki okullarda ilk ders zilinin çalmasıyla okul bahçeleri yeniden öğrencilerin sesleriyle doldu.
Türkiye genelinde yaklaşık 17,5 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen için 2026-2027 eğitim-öğretim yılı bugün başladı.
Vezirköprü’de de yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte ilçe genelindeki ilk, orta ve liselerde ilk ders zili çaldı. 135 okul ve milli eğitime bağlı kurumda Yaklaşık 15 bin öğrenci ve bin 500 yönetici, öğretmen ile diğer personeller yeni dönemin ilk gününde okulları doldurdu.
Okul bahçeleri uzun bir aranın ardından yeniden öğrencilerin sesleriyle dolarken, öğrenciler sınıflarındaki yerlerini aldı, öğretmenler ise yeni eğitim-öğretim yılının ilk derslerini gerçekleştirdi.
Hazırlıklar Tamamlandı
Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen hazırlıkların tamamlanmasının ardından ilçe genelindeki okullarda eğitim-öğretim faaliyetleri başladı.
Ders kitapları öğrencilerin sıralarındaki yerini alırken, okul yönetimleri de yeni eğitim-öğretim yılının sorunsuz şekilde başlaması için gerekli hazırlıkları tamamladı.
Yeni Dönemde Yeni Uygulamalar
2026-2027 eğitim-öğretim yılında “Maarifin Kalbinde Oyun” teması kapsamında çeşitli çalışmalar yürütülecek.
Yeni dönemde okullarda cep telefonu kullanımına izin verilmeyecek, veli görüşmelerinin ise randevu sistemi üzerinden gerçekleştirilmesi planlanıyor.
Yeni eğitim-öğretim yılının öğrenciler, öğretmenler, veliler ve eğitim camiası için hayırlı olması temenni edildi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.


