yavuz besicilik 24.04.2026

KGK’da Seçim Süreci Tamamlandı Hayati Ağca, KGK Meclisi’nde

YEREL (Web Sitesi) - Web Sitesi | 25.05.2026 - 13:21, Güncelleme: 25.05.2026 - 13:21 443 kez okundu.
 

KGK’da Seçim Süreci Tamamlandı Hayati Ağca, KGK Meclisi’nde

Küresel Gazeteciler Konseyi’nin (KGK) 3’üncü olağan kongre süreci kapsamında gerçekleştirilen meclis seçimleri tamamlandı. Yapılan seçimlerde Özlem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hayati Ağca, 30 kişilik Yerel Medya Meclisi’nde yer aldı.
İçişleri Bakanlığı tarafından akredite edilen e-kurul sistemi üzerinden çevrim içi gerçekleştirilen genel kurulda; Yerel Medya Meclisi, Yaygın Medya Meclisi, Dijital Medya Meclisi ve Dış Medya Meclisi üyeleri belirlendi. Genel kurul toplantıları divan heyetinin oluşturulmasıyla başladı. Divan Başkanlığı görevini KGK Genel Sekreteri Lütfü Karakaş yürütürken, divanda Hacı Odabaş, Meryem Kanberoğlu ve Atilla Diler yer aldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, konseyin kuruluşunun 7’nci yılında uluslararası alanda önemli bir noktaya ulaştığını belirterek, “82 ülkede temsilcisi olan dünyanın en çok ülkede temsil edilen küresel basın meslek teşkilatı haline geldik. Türkiye’nin tüm illerinde temsil ediliyoruz” ifadelerini kullandı. Genel kurul sürecinde meclis başkanları ve başkan vekilleri geçmiş dönem faaliyetlerine ilişkin bilgilendirmelerde bulunurken, aday listeleri elektronik ortamda üyelerin oyuna sunuldu. Yapılan seçimler sonucunda meclis üyeleri oy birliğiyle belirlendi. Dış Medya Meclisi seçimleri sırasında İngilizce, İspanyolca ve Rusça simultane çeviri hizmeti verilmesi dikkat çekti. Dünyanın farklı ülkelerinden gazetecilerin katıldığı genel kurulda uluslararası medya temsilcileri de sürece aktif olarak dahil oldu. KGK statüsüne göre her mecliste 30 asil ve 15 yedek olmak üzere toplam 45 üye seçildi. Yeni oluşturulan Dijital Medya Meclisi ile birlikte toplam 120 asil üyenin, 4 Temmuz’da yapılacak son genel kurul toplantısında konseyin yeni yönetimini belirleyeceği öğrenildi. Yerel Medya Meclisi’nde Amasya’dan Bilal Güley, Çorum’dan Hacı Odabaş, Samsun’dan Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Hayati Ağca, Antalya’dan Murat Çiçek ve Ferit Kesen, Trabzon’dan İsmail Topal ile Tokat’tan Kemal Özdilek gibi yerel medyanın önemli temsilcileri yer aldı. KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, seçimlerin ardından yaptığı açıklamada tüm üyelere teşekkür ederek yeni dönemde daha güçlü bir medya yapılanması hedeflediklerini söyledi. Dim, “Bu bir nöbet değişimi ve bayrak yarışıdır” ifadelerini kullanarak yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulundu.  
Küresel Gazeteciler Konseyi’nin (KGK) 3’üncü olağan kongre süreci kapsamında gerçekleştirilen meclis seçimleri tamamlandı. Yapılan seçimlerde Özlem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hayati Ağca, 30 kişilik Yerel Medya Meclisi’nde yer aldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından akredite edilen e-kurul sistemi üzerinden çevrim içi gerçekleştirilen genel kurulda; Yerel Medya Meclisi, Yaygın Medya Meclisi, Dijital Medya Meclisi ve Dış Medya Meclisi üyeleri belirlendi.

Genel kurul toplantıları divan heyetinin oluşturulmasıyla başladı. Divan Başkanlığı görevini KGK Genel Sekreteri Lütfü Karakaş yürütürken, divanda Hacı Odabaş, Meryem Kanberoğlu ve Atilla Diler yer aldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, konseyin kuruluşunun 7’nci yılında uluslararası alanda önemli bir noktaya ulaştığını belirterek, “82 ülkede temsilcisi olan dünyanın en çok ülkede temsil edilen küresel basın meslek teşkilatı haline geldik. Türkiye’nin tüm illerinde temsil ediliyoruz” ifadelerini kullandı.

Genel kurul sürecinde meclis başkanları ve başkan vekilleri geçmiş dönem faaliyetlerine ilişkin bilgilendirmelerde bulunurken, aday listeleri elektronik ortamda üyelerin oyuna sunuldu. Yapılan seçimler sonucunda meclis üyeleri oy birliğiyle belirlendi.

Dış Medya Meclisi seçimleri sırasında İngilizce, İspanyolca ve Rusça simultane çeviri hizmeti verilmesi dikkat çekti. Dünyanın farklı ülkelerinden gazetecilerin katıldığı genel kurulda uluslararası medya temsilcileri de sürece aktif olarak dahil oldu.

KGK statüsüne göre her mecliste 30 asil ve 15 yedek olmak üzere toplam 45 üye seçildi. Yeni oluşturulan Dijital Medya Meclisi ile birlikte toplam 120 asil üyenin, 4 Temmuz’da yapılacak son genel kurul toplantısında konseyin yeni yönetimini belirleyeceği öğrenildi.

Yerel Medya Meclisi’nde Amasya’dan Bilal Güley, Çorum’dan Hacı Odabaş, Samsun’dan Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Hayati Ağca, Antalya’dan Murat Çiçek ve Ferit Kesen, Trabzon’dan İsmail Topal ile Tokat’tan Kemal Özdilek gibi yerel medyanın önemli temsilcileri yer aldı.

KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, seçimlerin ardından yaptığı açıklamada tüm üyelere teşekkür ederek yeni dönemde daha güçlü bir medya yapılanması hedeflediklerini söyledi. Dim, “Bu bir nöbet değişimi ve bayrak yarışıdır” ifadelerini kullanarak yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.