İYİ Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Yanar: “Öncelikler Arasında Seracılık Olmalıdır”
İYİ Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Yanar: “Öncelikler Arasında Seracılık Olmalıdır”
İYİ Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Ramazan Yanar, gazetemizi ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmenimiz Hayati Ağca ile bir süre sohbet etti.
Yanar, uzun süredir Vezirköprü Özlem Gazetesi’nin ilçenin ekonomik açıdan kalkınmasının tarım, hayvancılık, seracılık ve turizmle mümkün olacağı yönündeki çağrılarını desteklediğini ifade etti.
İlçedeki işsizlik ve yoğun göç sorununa dikkat çeken Yanar, bu sorunların çözümünün tarım, hayvancılık ve özellikle seracılığın geliştirilmesinden geçtiğini söyledi.
Vezirköprü’nün tarıma elverişli bir ilçe olduğunu vurgulayan Yanar, yaklaşık 15 yıldır sulu tarıma geçilmiş olmasına rağmen beklenen gelişmenin sağlanamadığını belirtti.
Tarım, hayvancılık, meyvecilik ve seracılık alanlarında yeterli ilerleme kaydedilemediğini dile getiren Yanar, bu alanlarda acil ve planlı adımlar atılması gerektiğini ifade etti.
Ar-Ge çalışmalarının önemine de dikkat çeken Yanar, “Geçmişi geride bırakıp önümüze bakmak zorundayız. Tarım, seracılık ve hayvancılığı geliştirerek Vezirköprü’deki işsizlik sorununu çözebiliriz. Bunun için acilen Ar-Ge çalışmaları yapılmalı ve net hedefler belirlenmelidir,” dedi.
Sulama barajlarının faaliyete geçmesiyle birlikte sulu tarımın daha da gelişeceğini belirten Yanar, ilçenin ikliminin seracılığa uygun olduğunu vurguladı. Doğru projeler ve teşviklerle seracılığın Vezirköprü’de önemli bir sektör hâline gelebileceğini ifade etti.
Vezirköprü’nün son yıllarda göç konusunda ciddi kayıplar yaşadığını söyleyen Yanar, “En az göç veren köylerimizden biri benim de köyüm olan Yukarınarlı’dır.
Yukarınarlı Köyü, seracılık faaliyetleri sayesinde ailelerin evlerine düzenli sıcak para giren bir yer hâline gelmiştir. Köyümüzde toplamda 50 dönümün üzerinde sera işletmesi bulunuyor ve mevcut seralara yenileri ekleniyor. Bir dönüm sera, bir aileyi rahatlıkla geçindirebilir,” diye konuştu.
Son olarak Yanar, Vezirköprü’nün sahip olduğu tarımsal potansiyelin doğru planlama ve yatırımlarla değerlendirilmesi hâlinde hem istihdama hem de ilçe ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını belirtti.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

