Yusuf Ziya Yılmaz : “Belediye Adaylıklarında Üç dönem kuralına bağlıyız.”

YEREL 11.11.2023 - 15:30, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 1495+ kez okundu.
 

Yusuf Ziya Yılmaz : “Belediye Adaylıklarında Üç dönem kuralına bağlıyız.”

AK Partili Yusuf Ziya Yılmaz, yerel seçimlerde de genel seçimlerde olduğu gibi 3 dönem kuralı olacağını belirtti.
AK Partili Yusuf Ziya Yılmaz, yerel seçimlerde de genel seçimlerde olduğu gibi 3 dönem kuralı olacağını belirtti.   AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, yerel seçimlerde de genel seçimlerde olduğu gibi 3 dönem kuralı olacağını söyledi.    AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse’yi ziyaret eden Yılmaz, bazı istisnaların olabileceğini de belirtti ve "Bundan önce çok istisnai bazı yerlerde 3 dönem üzerine bazı ilaveleri yaptığımız yerler olmuştu. Hatta İstanbul’da Zeytinburnu’nda çok başarılı belediye başkanımızı 3 dönemi doldurduğu için onu Beykoz’da aday yapmıştık. 3 dönem kuralına oldukça bağlıyız. Milletvekili seçimlerinde de çok bağlı olduğumuzu gördünüz. O bakımdan belediye seçiminde de azami buna riayet edilecek ama belki istisna olabilir” diye konuştu.   Aday açıklama tarihlerini geciktirme yanlısı olmadıklarını ifade eden Yılmaz, “Adaylarımızın da bir an önce sahaya çıkıp, saha çalışmalarını yapmalarını için ve teşkilatlarımızın da motivasyonunu hiç düşürmeden canlı kılarak, adaylarımızın erken açıklanmasıyla ilgili bir çaba içerisinde olacağımızı bilmenizi istiyorum. Tarihi henüz belli değil ama geciktirmeme, bir an önce adaylarımızın sahada çalışmalarına fırsat verecek süreci çok hassasiyetle takip ediyoruz. Belki bunun önünde ittifak görüşmeleriyle ilgili olayımız var. Yoksa adayımızın tespiti ile ilgili olan süreç zaten hep işledi. Bizim o konuda tecrübemiz çok var. Seçime ittifakımızın ortağı MHP ile giriyoruz. Birlikte yapılacak olan çalışmalar belki bize biraz zaman kaybettiriyor. Onu da inşallah telafi edip en kısa sürede gereğini yapacağız” dedi.   Adaylar konusunda görüşmelerin sürdüğünü belirten Yılmaz, “İttifak görüşmeleri yeni yapılıyor. Sahada insanların gönlünden geçen, insanların arzu ettiği şeyleri ifade etmeleri bizim burada konumuz olmamalı. Onların düşündükleri bazı insanlar böyle birtakım şeyleri arzu edebilirler. Arzu ettikleri şeyleri belli ortamlarda da ifade edebilirler. Henüz iller ölçeğinde tabii ki MHP de daha fazla ilçede, daha fazla yerleşimde temsil ortamı bulmak istiyor. Ama o çok kolay bir iş değil. Onlar hep görüşülüyor. Henüz kesinleşmiş bir şey yok” ifadelerini kullandı.    Gözler Samsun'da 3 Döneme Takılan Başkanlara Çevrildi AK Parti'nin yerel seçimde 3 dönem kuralını uygulayacak olması nedeniyle gözler Samsun'da bu kriterlere takılacak belediye başkanlarına çevrildi.    SAMSUN’DA 3 BAŞKAN VAR Samsun'da AK Parti'den 3 dönemdir belediye başkanı seçilen isimler arasında Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis , Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, ve 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu bulunuyor.   Üç dönem kuralına takılan Vezirköprü Belediye Başkanı İ. Sadık Edis jübile yapmaya hazırlanıyor.   Vezirköprü’de 2024 yerel seçimlerinde Ak Parti Belediye Başkan aday adayları ve belediye başkanı kim olacak merak ediliyor.  
AK Partili Yusuf Ziya Yılmaz, yerel seçimlerde de genel seçimlerde olduğu gibi 3 dönem kuralı olacağını belirtti.

AK Partili Yusuf Ziya Yılmaz, yerel seçimlerde de genel seçimlerde olduğu gibi 3 dönem kuralı olacağını belirtti.

 

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, yerel seçimlerde de genel seçimlerde olduğu gibi 3 dönem kuralı olacağını söyledi. 

 

AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse’yi ziyaret eden Yılmaz, bazı istisnaların olabileceğini de belirtti ve "Bundan önce çok istisnai bazı yerlerde 3 dönem üzerine bazı ilaveleri yaptığımız yerler olmuştu. Hatta İstanbul’da Zeytinburnu’nda çok başarılı belediye başkanımızı 3 dönemi doldurduğu için onu Beykoz’da aday yapmıştık. 3 dönem kuralına oldukça bağlıyız. Milletvekili seçimlerinde de çok bağlı olduğumuzu gördünüz. O bakımdan belediye seçiminde de azami buna riayet edilecek ama belki istisna olabilir” diye konuştu.

 

Aday açıklama tarihlerini geciktirme yanlısı olmadıklarını ifade eden Yılmaz, “Adaylarımızın da bir an önce sahaya çıkıp, saha çalışmalarını yapmalarını için ve teşkilatlarımızın da motivasyonunu hiç düşürmeden canlı kılarak, adaylarımızın erken açıklanmasıyla ilgili bir çaba içerisinde olacağımızı bilmenizi istiyorum. Tarihi henüz belli değil ama geciktirmeme, bir an önce adaylarımızın sahada çalışmalarına fırsat verecek süreci çok hassasiyetle takip ediyoruz. Belki bunun önünde ittifak görüşmeleriyle ilgili olayımız var. Yoksa adayımızın tespiti ile ilgili olan süreç zaten hep işledi. Bizim o konuda tecrübemiz çok var. Seçime ittifakımızın ortağı MHP ile giriyoruz. Birlikte yapılacak olan çalışmalar belki bize biraz zaman kaybettiriyor. Onu da inşallah telafi edip en kısa sürede gereğini yapacağız” dedi.

 

Adaylar konusunda görüşmelerin sürdüğünü belirten Yılmaz, “İttifak görüşmeleri yeni yapılıyor. Sahada insanların gönlünden geçen, insanların arzu ettiği şeyleri ifade etmeleri bizim burada konumuz olmamalı. Onların düşündükleri bazı insanlar böyle birtakım şeyleri arzu edebilirler. Arzu ettikleri şeyleri belli ortamlarda da ifade edebilirler. Henüz iller ölçeğinde tabii ki MHP de daha fazla ilçede, daha fazla yerleşimde temsil ortamı bulmak istiyor. Ama o çok kolay bir iş değil. Onlar hep görüşülüyor. Henüz kesinleşmiş bir şey yok” ifadelerini kullandı. 

 

Gözler Samsun'da 3 Döneme Takılan Başkanlara Çevrildi

AK Parti'nin yerel seçimde 3 dönem kuralını uygulayacak olması nedeniyle gözler Samsun'da bu kriterlere takılacak belediye başkanlarına çevrildi. 
 

SAMSUN’DA 3 BAŞKAN VAR

Samsun'da AK Parti'den 3 dönemdir belediye başkanı seçilen isimler arasında Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis , Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, ve 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu bulunuyor.

 

Üç dönem kuralına takılan Vezirköprü Belediye Başkanı İ. Sadık Edis jübile yapmaya hazırlanıyor.

 

Vezirköprü’de 2024 yerel seçimlerinde Ak Parti Belediye Başkan aday adayları ve belediye başkanı kim olacak merak ediliyor.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.