Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Samsun’da Hayat Normale Dönüyor

YEREL 05.09.2023 - 17:59, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 2509+ kez okundu.
 

Samsun’da Hayat Normale Dönüyor

Samsun Valisi Orhan Tavlı ve AFAD Başkanı Okay Memiş, yoğun yağış sonrası meydana gelen sel ve su baskınından etkilenen İlkadım ilçesinde incelemelerde bulunarak, selden etkilenen esnafa ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ilettiler.
Samsun Valisi Orhan Tavlı ve AFAD Başkanı Okay Memiş, yoğun yağış sonrası meydana gelen sel ve su baskınından etkilenen İlkadım ilçesinde  incelemelerde bulunarak, selden etkilenen esnafa ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ilettiler.   Hasar tespit ve zarar çalışmalarının 4 Eylül Pazartesi günü itibarıyla başladığını ve AFAD Başkanlığımız başta olmak üzere ilgili diğer kurumlarımızla birlikte titizlikle sürdürüldüğünü dile getiren Vali Tavlı, altyapı onarım ve yolların temizlik çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi, DSİ 7. Bölge Müdürlüğü, Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü ve ilçe belediyeleri başta olmak üzere ilgili kurumlarca hızla yürütüldüğünü ve en kısa zamanda tamamlanacağını söyledi.   Samsun’da hayatın normale dönmeye başladığını dile getiren Tavlı, çalışmalarda emeği geçen başta AFAD ve yerel yönetimler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür ederek, tüm Samsunlu hemşerilerine bir kez daha geçmiş olsun temennisini iletti.   AFAD Başkanı Okay Memiş ise; Samsun’un turuncu alarm verilmesini gerektiren bir yağışla karşı karşıya kaldığını ifade ederek, “Samsun’da önceden ikaz yapılarak Sayın Valimizin önderliğinde çok ciddi bir tedbir alındığını gördük. Herhangi bir can kaybı yaşanmadan bu süreci birlikte yönettik. Yaklaşık 2 bine yakın personel ve iş makineleriyle dahil 600 araçla olaylara müdahale edildi. Mahsur kalan insanlarımızın tahliyeleri gerçekleştirildi. Bugün ise hasar tespiti ve varsa zarar tespitlerini Valiliğimizin belirlediği 61 ekibimizle sokak sokak, mahalle mahalle, ilçe ilçe yapıyoruz. Devlet olarak vatandaşlarımızın zararlarını karşılamaya gayret edeceğiz. Bu vesileyle vatandaşlarımızdan yetkililerimizin ikazlarına riayet etmelerini bir kez daha özellikle istirham ediyorum. Burada alınan tedbirlerden dolayı Sayın Valimize, AFAD İl Müdürümüze ve çalışanlarına, jandarmamıza, polisimize Büyükşehir ve ilçe belediyelerimize, itfaiyemize, UMKE’mize ve 112 ekiplerimize teşekkür ediyorum.” dedi. 
Samsun Valisi Orhan Tavlı ve AFAD Başkanı Okay Memiş, yoğun yağış sonrası meydana gelen sel ve su baskınından etkilenen İlkadım ilçesinde incelemelerde bulunarak, selden etkilenen esnafa ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Samsun Valisi Orhan Tavlı ve AFAD Başkanı Okay Memiş, yoğun yağış sonrası meydana gelen sel ve su baskınından etkilenen İlkadım ilçesinde  incelemelerde bulunarak, selden etkilenen esnafa ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

 

Hasar tespit ve zarar çalışmalarının 4 Eylül Pazartesi günü itibarıyla başladığını ve AFAD Başkanlığımız başta olmak üzere ilgili diğer kurumlarımızla birlikte titizlikle sürdürüldüğünü dile getiren Vali Tavlı, altyapı onarım ve yolların temizlik çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi, DSİ 7. Bölge Müdürlüğü, Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü ve ilçe belediyeleri başta olmak üzere ilgili kurumlarca hızla yürütüldüğünü ve en kısa zamanda tamamlanacağını söyledi.

 

Samsun’da hayatın normale dönmeye başladığını dile getiren Tavlı, çalışmalarda emeği geçen başta AFAD ve yerel yönetimler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür ederek, tüm Samsunlu hemşerilerine bir kez daha geçmiş olsun temennisini iletti.

 

AFAD Başkanı Okay Memiş ise; Samsun’un turuncu alarm verilmesini gerektiren bir yağışla karşı karşıya kaldığını ifade ederek, “Samsun’da önceden ikaz yapılarak Sayın Valimizin önderliğinde çok ciddi bir tedbir alındığını gördük. Herhangi bir can kaybı yaşanmadan bu süreci birlikte yönettik. Yaklaşık 2 bine yakın personel ve iş makineleriyle dahil 600 araçla olaylara müdahale edildi. Mahsur kalan insanlarımızın tahliyeleri gerçekleştirildi. Bugün ise hasar tespiti ve varsa zarar tespitlerini Valiliğimizin belirlediği 61 ekibimizle sokak sokak, mahalle mahalle, ilçe ilçe yapıyoruz. Devlet olarak vatandaşlarımızın zararlarını karşılamaya gayret edeceğiz. Bu vesileyle vatandaşlarımızdan yetkililerimizin ikazlarına riayet etmelerini bir kez daha özellikle istirham ediyorum. Burada alınan tedbirlerden dolayı Sayın Valimize, AFAD İl Müdürümüze ve çalışanlarına, jandarmamıza, polisimize Büyükşehir ve ilçe belediyelerimize, itfaiyemize, UMKE’mize ve 112 ekiplerimize teşekkür ediyorum.” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.