Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Havza’da Kenevire 30 Milyon Yatırım

YEREL 10.10.2023 - 17:23, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 1729+ kez okundu.
 

Havza’da Kenevire 30 Milyon Yatırım

Vezirköprü, kısır siyasi çekişmelerle vakit geçirirken Havza yatırıma doymuyor.
Vezirköprü, kısır siyasi çekişmelerle vakit geçirirken Havza yatırıma doymuyor.   Tekstilden kozmetiğe, ilaçtan inşaata, otomotiv sektörüne kadar farklı ürün üretmeyi sağlayan keneviri, tarıma kazandırmak amacıyla önemli bir yatırım daha hayata geçiriliyor.    2019’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kenevir üretimini yeniden yaygınlaştırmaya yönelik kararlar açıklamasının ardından 20 il pilot bölge seçilmiş ve çalışmalar hızlandırılmıştı. Bu kapsamda projeler geliştiren Keneviro, 30 milyon dolarlık yatırımla Samsun’da fabrika kurdu.   Havza Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan kenevir işleme fabrikasıyla, şirketin tohumdan nihai ürüne kadar üretim zinciri de tamamlanmış oldu. Keneviro, Samsun tesisinde ham ve boyalı elyaf üretimi, boyalı ve ham iplik üretimi, kıtık üretimi, kıtıktan yüzde 100 doğal kedi kumu ve hayvan altlığı üretimi yapacak.   Keneviro Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Balkuv, geçen yıl 700 dekar, bu sene ise 5 bin 200 dekarlık alanda kenevir ektiklerini belirtti. Balkuv, “2024’te16 bin dekar kenevir, 4 bin dekar keten ekeceğiz. 2025 sonunda toplam 35 bin dekara ulaşacak. Endüstriyel kenevir Türkiye’de doğru bir şekilde çalışılırsa önümüzdeki 10 sene içerisinde Türkiye’nin gayrisafi millî hasılasının yüzde 10’unu üretebilir” diye konuştu.    301 Çiftçi Sistemde   Üç yıl içinde endüstriyel tarafta 600 kişilik istihdam yaratmayı hedeflediklerini söyleyen Balkuv, “301 çiftçi ile sözleşmeli olarak tarım yapıyoruz. Bu alan Türkiye’de büyük potansiyele sahip ama düzenleme gerekiyor” dedi.
Vezirköprü, kısır siyasi çekişmelerle vakit geçirirken Havza yatırıma doymuyor.

Vezirköprü, kısır siyasi çekişmelerle vakit geçirirken Havza yatırıma doymuyor.

 

Tekstilden kozmetiğe, ilaçtan inşaata, otomotiv sektörüne kadar farklı ürün üretmeyi sağlayan keneviri, tarıma kazandırmak amacıyla önemli bir yatırım daha hayata geçiriliyor. 

 

2019’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kenevir üretimini yeniden yaygınlaştırmaya yönelik kararlar açıklamasının ardından 20 il pilot bölge seçilmiş ve çalışmalar hızlandırılmıştı. Bu kapsamda projeler geliştiren Keneviro, 30 milyon dolarlık yatırımla Samsun’da fabrika kurdu.

 

Havza Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan kenevir işleme fabrikasıyla, şirketin tohumdan nihai ürüne kadar üretim zinciri de tamamlanmış oldu. Keneviro, Samsun tesisinde ham ve boyalı elyaf üretimi, boyalı ve ham iplik üretimi, kıtık üretimi, kıtıktan yüzde 100 doğal kedi kumu ve hayvan altlığı üretimi yapacak.

 

Keneviro Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Balkuv, geçen yıl 700 dekar, bu sene ise 5 bin 200 dekarlık alanda kenevir ektiklerini belirtti. Balkuv, “2024’te16 bin dekar kenevir, 4 bin dekar keten ekeceğiz. 2025 sonunda toplam 35 bin dekara ulaşacak. Endüstriyel kenevir Türkiye’de doğru bir şekilde çalışılırsa önümüzdeki 10 sene içerisinde Türkiye’nin gayrisafi millî hasılasının yüzde 10’unu üretebilir” diye konuştu. 

 

301 Çiftçi Sistemde

 

Üç yıl içinde endüstriyel tarafta 600 kişilik istihdam yaratmayı hedeflediklerini söyleyen Balkuv, “301 çiftçi ile sözleşmeli olarak tarım yapıyoruz. Bu alan Türkiye’de büyük potansiyele sahip ama düzenleme gerekiyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.