Vezirköprü'de Offroad coşkusu sona erdi.

Yedi ayaklı yapılacak Türkiye Offroad Şampiyonasının ilk yarışı Vezirköprü’de 14. kez düzenlendi. İki gün boyunca devam eden  mücadelede yarışlara 32 araç 64 sporcu katıldı.  Yarışlar Cumartesi günü Vezirsuyu Tabiat Parkı bölgesinde yer alan toprak zeminli  11 km’lik 4 etaptan ve Pazar günü ise İncesu Mevkinde yer alan 6 km’lik seyirci özel etabından oluştu.

 

İki gün boyunca kıyasıya geçen yarışların sonunda Petlas 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası birinci ayak Vezirköprü yarışında dereceye girenlere kupaları Samsun valisi Orhan Tavlı ve protokol üyeleri tarafından verildi.

 

Yarışlarda genel klasmanda  Mehmet Demirel ve Fettah Yığıt 1. olurken, Hasan Armutcu ve Mustafa Burak Aydede 2. oldu.  3. Lüğü ise  Ergün Çirkin ve Kaan Karaağaç ikilisi ile  Şehmuz Oğuz ve Harun Ulusoy'dan oluşan iki ekip paylaştı.

 

Ödül törenine Samsun Valisi Orhan Tavlı, Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya, Vezirköprü Belediye Başkanı Av. Murta Gül,  İl Jandarma Komutan yardımcısı Albay Mustafa Koçyiğit, İl Kültür turizm İl Müdürü Cemal Almaz , Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, diğer protokol üyeleri ve sporcular katıldı.