Samsun’da Ak Parti ve MHP Adayları Tanıtıldı

Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Cumhur İttifakı Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, bu ülkeye hizmet etmiş kim varsa onlara teşekkürü borç bildiklerini söyledi.

Siyasette ve aday adaylığı sürecinde mutlaka rekabetin olduğuna işaret eden Yılmaz, şöyle devam etti:

"Adaylık sürecinde insanlar birbirlerinin önüne geçmeye çalışır. Burada tatlı birtakım rekabetler ve mücadeleler olur. Bu, siyasetin doğasında var ama yeni adaylar belli olduktan sonra, seçim sürecinin startı verildikten sonra artık suhulet, suhunet, nezaket süreci başlar. Bundan sonra bütün kardeşlerimin nezaketle, uhuvvetle, suhunetle kucaklaşmasını rica ediyorum. Belediye başkanlığı olarak görevine devam edememiş kardeşlerimizin mutlaka ve mutlaka onlar için bir hayır olduğunu düşünmelerini rica ediyorum. 1 Nisan günü büyük başarı öykümüzü, kazanımımızı ve seçimi coşkuyla kazanmamızın ortaya koyduğu sevinci birlikte yaşamak üzere, sizleri Allah'a emanet ediyorum."

Türkiye'de artık günlük sorunların konuşulmadığını ve daha ileri hedeflerin konuşulduğunu belirten Karaaslan, şunları kaydetti:

"Biz muhalefete karşı falan değiliz. Biz muhalefetin bu ülke için önemli olduğuna da inanıyoruz. Çünkü demokrasinin olmazsa olmazıdır muhalefet ama şunu da biliyoruz. Biz muhalefetin mecburiyet siyasetine karşıyız. Biz iş bilmezliklere karşıyız. Biz proje üretmeden, yatırım yapmadan yeni bir şey söylemeden halkın karşısına yeniden çıkmaya niyet edenlere karşıyız. Biz bazı şehirleri, bazı ilçeleri çantada keklik görenlere karşıyız. Biz vatandaşımızı bu yeniliklerle karşılaştırmak ve tanıştırmak için hiç çaba göstermeyen o zihniyete karşıyız. Samsun’a  da inanıyorum ki 17 ilçemizde Cumhur İttifakı'mızla birlikte MHP'deki çok değerli yol arkadaşlarımızla AK Parti'mizdeki çok değerli dava arkadaşlarımızla birlikte yeni bir yola çıkıyoruz."

Burhan Mucur, eski Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan da konuşma yaptı.

İŞTE CUMHUR İTTİFAKI'NIN BELDİYE BAŞKAN ADAYLARI

3 ilçe belediyesine MHP adayının gösterildiği, 14 ilçede AK Parti adayının yer aldığı aday listesi şu şekilde;

19 Mayıs – Osman Topaloğlu
Alaçam – Ramazan Özdemir (MHP)
Asarcık – Şerif Kılağuz (MHP)
Atakum – Özlem Maraş
Ayvacık – Hüseyin Keskin
Bafra – Hamit Kılıç
Canik – İbrahim Sandıkçı
Çarşamba – Ender Gür
Havza – Murat İkiz
İlkadım – İhsan Kurnaz
Kavak – İbrahim Sarıcaoğlu
Ladik – Gürkan Özel
Salıpazarı – Osman Yüksel (MHP)
Tekkeköy –Mustafa Candal
Terme – Şenol Kul
Vezirköprü – Murat Gül
Yakakent – Hüseyin Kıyma

Toplantıya TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, AK Parti Samsun Milletvekilleri Orhan Kırcalı, Ersan Aksu, eski Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve partililer katıldı.

Demir ve Edis Programa Katılmadı

Ak Parti Belediye Başkan Aday tanıtım programına Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Vezirköprü Belediye Başkanı İ: Sadık Edis’in programa katılmamaları partililerin dikkatini çekti.

Diğer ayrıntı ise; üç döneme takılıp, ara veren  bölgenin efsane Havza  belediye başkanı Av. Murat İkiz ile tekrar aday gösterilmeyen Havza mevcut belediye başkanı Av. Sabahattin Özdemir ile sahneye birlikte çıkmaları, Havza’nın neden 20 yıl içinde bölgenin yıldızı olduğunun kanıtı olarak değerlendirildi.

Programda Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz:  “İ. Sadık Edis burada mı ?” sorusu üzerine katılımcılar: “Yok !” dediler.  

19 Mayıs İlçesi Üç Dönem Kuralını Aştı

Ak Parti’de üç dönem kuralı sadece Samsun’da 19 Mayıs ilçesi Belediye Başkanı Osman Topal için esnetildi. Diğer üç döneme takılan Salıpazarı Belediye Başkanı Ali Akgül , ilçenin MHP’ye  verilmesinden dolayı elendi.

Ak Parti Samsun Milletvekili, Yerel Seçimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı  Yusuf Ziya Yılmaz’a yakınlığı ile bilinen  Vezirköprü Belediye Başkanı İ. Sadık Edis üç dönem kuralını geçemeyen belediye başkanı oldu.