ÖĞRETMENEVİ VE AKŞAM SANAT OKULU PROBLEMİ

                 Daha öncesinde de eleştirdiğimiz bu konum, barınma hizmeti noktasında şüphesiz daha konforlu bir ortam sağlayacaktır. İlçe adına tabii ki bir kazanımdır. Fakat eğitim çalışanları için bunu söylemek biraz güç olmaktadır. Öncesinde “ keşke barınma bina olarak değil de geniş bir yerleşke olsaydı.” demiştik.

 

 ( çay bahçesi ile, oyun parkı ile, isminde var olan SANAT OKULU ifadesinin anlam bulduğu değişik aktiviteleri vb ile.)

 

                   O günün yerel projeleri kapsamında gerçekleşen bu kurumsal yapı konaklama hizmeti dışında hem mesafe hem de hizmet açısından eğitim çalışanına pek dokunamayacaktır.

 

ÖNERİMİZDİR ;

İlçe merkezinde resmi olarak bir “ Öğretmen Lokali “ oluşturulabilir. İşletmesi de tabii ki resmi bir şekilde, özelleştirilmeden yapılmalıdır.

 

              Diğer ilginç ve önemli olan bir konu ise ; idareci görevlendirilmelerinin hemen öncesinde Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nun yatak kapasite artırımı hususundadır.

 

Resmi olarak projesinde belirli olan yatak  kapasitesi söylenene göre aniden Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden ilçeye gelen iki müfettiş raporu ile bir anda artırılıyor ve devamında idareci ataması resmi olarak proje okullarında olduğu gibi bakanlık onayına bağlanıyor. Artırım nasıl ne şekilde yapıldı orasını bilemiyoruz. Görünen o ki kişiye özel bir idarecilik yapılanması, tüm ülkede 2014’ten beri süregelen bir yapılanma şekli ile aynı şekilde devam ediyor. İl ve ilçe milli eğitim yetkililerimizin “ bizim bilgimiz dışında “ diye verdikleri mesaj ise daha manidar. Gelen müfettişleri kim gönderdi, çağırdı ise artık !...

 

Dikkatimizi çeken bir konu da , idarecilik söz konusu olunca müfettişlerimiz çok kısa sürede ilçemize ulaşıyorlar ve bir rapor ile bütün problemlerimizi çözüyorlar! Aynı durum bir köy okulu idareciliği normunda da yaşanmıştı. Biz de durumu Samsun İl Milli Eğitim Müdürü ile görüşmüştük.

 

               Artık öğretmenevleri de proje okullarında olduğu gibi birilerinin ve bir yerlerin projesi haline gelmiş görünüyor.