Vezirköprü Yatılı Bölge Okulu’nda Bilim Fuarı Açıldı

 

Program  ilçe kaymakamı Özgür Kaya, Belediye Başkanı  Av. Murat Gül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Özata ve protokolün diğer üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış töreninde konuşan okul müdürü  Bünyamin Kıvrak, bilimin ve teknolojinin önemine vurgu yaparak, öğrencilerin bilimsel meraklarını ve araştırma tutkularını teşvik etmenin önemine değindi. Kaymakamımız sayın Özgür Kaya ve Belediye Başkanımız sayın Murat Gül de yaptıkları konuşmalarda, öğrencilerin bilimsel projelerini ve araştırmalarını desteklediklerini belirterek, gençlerin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırmak adına bu tür etkinliklerin önemine dikkat çektiler.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda, bu yıl 12 farklı projemiz yer aldı ve bu projelerin yürütücüsü Fen Bilimleri öğretmenimiz Emre Soytürk oldu. Öğrencilerimizin, fen bilimleri, matematik, teknoloji,yabancı dil ve diğer bilim alanlarında geliştirdikleri projeler büyük ilgi gördü. Projeler, öğrencilerin yaratıcılığını, bilimsel düşünme becerilerini ve problem çözme yeteneklerini sergiledi.