CHP Vezirköprü İlçe Başkanı Nazım Kale : “GEÇMİŞİN GÜNAHLARI İLE BİRLİKTE 22 YILDIR AKP VEZİRKÖPRÜ'YE NE YAPTI?”

 

Yaptığı yazılı basın açıklamasında CHP Vezirköprü  İlçe Başkanı Kale; “ Vezirköprü yıllardır siyasilerce hep kenarda bırakılıp,   hiçbir yatırım yapılmamıştır. İlçe siyasetini bireysel çıkarlarını düşünenler yönetmiştir. O kişiler de yukarıya siyasi baskı yapamıyor,  seçtiği vekilin  karşısında el bağlayıp biat ediyorlar.Bu davranışlar uzun süre Süleyman Demirel siyasetiyle devam etti.

Bu siyasi zayıflıktan dolayı bizi yönetenler Vezirköprü’yü çanta da keklik gördüler. Vezirköprü’de ki siyasiler ilçe adına hiçbir yatırım istemediler. Sayın Demirel “Ben şapkamı çınar ağacının dibine koysam,  oradan yine vekil çıkarırım.” deyip çıkaran siyasidir.  Çünkü toplum gözü kapalı oy veriyordu. 

Aynı mantıkla ANAP’ta  dönemi  de yaşadık. Sayın Özal’da aynı mantıkla ilçemize hiçbir yatırım yapmadan siyaset alanında yok oldu.

 22 yıldır da aynı mantıkla AKP tarafından yönetiliyoruz.  İlçemizde hiçbir yatırım yapılmadı. Bireysel çıkarını ön planda tutanlar siyaseti dizayn etiler. Halkımız işsiz, yoksul kaldı. Birileri birey olarak ya iş buldu,  ya da ihale aldı. Burada yapılan siyaset dar kalıplar içinde yapıldı.

AKP Vezirköprü'ye ne yaptı?

 Bu kadar uzun süre aynı kafa yapısındaki siyasi görüş ilçemizin Havza-Vezirköprü ve Durağan-Vezirköprü yollarını bile yaptıramadı. Çağ atlayan,  uzaya giden hükümetimiz yolumuzu yaptıramadı.

İlçemizden çevre ilçelere servislerle saat 6:00 da yola çıkan vatandaşımız, ekmek parası kazanabilmek için 2-3 saatini yolda geçirerek Merzifon, Kava,  Havza ilçelerine gidip gelmekte. Bu olumsuzlukların sorumlusu muhalefet partisi olan partiler değil,  iktidarda olan ve iktidara koşulsuz destek veren partilerdir.  Organize sanayiyi bile kuramayan zayıf bir siyasi irade vardır.

 Bu siyasi yapı eleştiri ve tepki almadığı için halkın içine girip rahat dolaşabiliyor.

 Umarız görev değişikliği yapan ilçe iktidar yetkilileri aynı hatalarla 4-5 yılı daha ilçemiz

adına heba etmezler. İlçemize iş alanları açarak genç kızlarımızın, kadınlarımızın, erkeklerimizin yollarda geçirdiği zamanı evinde geçirmelerini sağlarlar. İstihdam ortamı yaratıp öncülük yaparlar.    

Bekleyip görecek, muhalefet olarak daima eleştirecek ve yapacakları güzel çalışmaları destekleyeceğiz.” şeklinde ifade etti.