CHP İLÇE BAŞAKANI NAZIM KALE "ÜRETİCİ ZARARDA"

 

Buğday hükümet tarafından iki kategoride belirlenmiş. Makarnalık buğday diye belirlenen buğday, bizim çiftçimizin ürettiği buğdaydır. Ancak ekmeklik buğdayın da üçüncü grubu veya düşük vasıf grubunun içinde değerlendirerek alım yapılmaktadır.

Üretici bu ürünlerini üretirken; mazot, gübre, zirai ilaç girdilerini %110 ,  %50 gibi yüksek fiyat alıp kullanırken, ürettiği ürüne % 12 zam vererek hükümet adeta üretici ile dalga geçiyor. Bu durumu gören üretici üretmekten vazgeçiyor.

 Bir ay içinde ayçiçeği hasatı da yapılır. Ancak halen taban fiyat açıklaması yapılmadı. Üreticinin kolu kanadı adeta hükümet tarafından kırılıyor. Üretici öksüz, sahipsiz, kimsesiz bir gün korumasız bir kitle haline getirildi. 2023 desteklemelerini alamadı.

Üretici kendisinin, sığınmacılar kadar değer görmediğini dile getiriyor. “Üreten kesin çile çekerken asalak geçinen sığınmacılar bizden daha lüks yaşıyor bu görüntü biz üreticileri üzmekte ve yaralamaktadır.” diyorlar.

 Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak üreticimizin yanındayız. Üreticiye yapılan baskı ve dayatmanın karşısında üreticimizle birlikte haklarını alıncaya kadar mücadele edeceğiz.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak üreticimizi haklarına sahip çıkmaya davet ediyoruz. İlçe teşkilatı olarak 01 Temmuz 2024 Pazartesi günü saat 11.00'da Merkez Park “ Köprülü Mehmet Paşa” parkında basın açıklaması yapacağız

Tüm halkımızın katılımlarını bekliyoruz.