Tek başına 17 yıldır iktidar olan Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetinden Vezirköprü, devlet yatırımları açısından hak ettiği payı çok da alamadı dersek yanılmış olmayız. 17 yılın içindeyiz 20 yıl tamamlanmış olacak. Bir asrın (100 yıl) beşte biri, uzun bir zaman dilimi.
Vezirköprü’nün çürümeye yüz tutmuş ve unutulmaya başlanmış devlet projelerinin canlanması ve bitirilmesi yönünde, kimsenin umurunda olmadığı gibi, ilgilenen de yok !
Huzurevi, Kunduz Milli Takımlar Kamp Eğitim Merkezi, Milli Eğitim bünyesinde olan okul inşaatları, ödeneği gelip geri giden Tarım ve Orman Müdürlüğü binası, Bölgede bitirilemeyen tek Devlet Hastanesi inşaatı. (2020 yılının temmuz – ağustos aylarında biteceğini duymamız birazcık olsun yüreğimize su serpti.)
“Vezirköprü sorunlarını kendine dert eden, yaşanılan sürece çok üzülen ve üzerimizdeki ölü toprağından silkinmeliyiz” diyen bir dost: “Vezirköprü’nün siyasetçilerini Tokat’ın Zile ilçesine gitmelerini tavsiye ederim. 9-10 yıl içinde bir ilçe de, ancak bu kadar değişim olabilir. Bütün kamu binaları yenilenmiş” diyor.
Amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek. Tek partili dönemlerde verdiği oylarla derece yapan bir ilçe merkezi hükümetten hizmet alamıyor ise; kimse kusura bakmasın, sorumlusu ve vebal sahibi olanlar yerel siyasetçilerdir.
Siyaset yaptığı dönemden sonra, kazandırdığı hizmetlerle arkasında gök kubbede hoş seda bırakabilenler başarılıdır. ORÜS Orman Ürünleri Sanayi (Vezir Ağaç), Mevcut Hastane binası, sulama barajları, Vezirköprü Meslek Yüksekokulu Binası vs. İlçe Başkanı rahmetli Hüseyin Fakı ve Samsun Milletvekili Ali Eser’in katkılarıyla kazandırılmıştır.
Anavatan Partisi’nin estiği ve gürlediği 1983 - 1991 yılları arasında, bu gün Adalet ve Kalkınma Partisine verdiği destek gibi o gün de ANAVATAN Partisine destek veren Vezirköprü; o dönemde de hak ettiği hizmetleri alamadı.
Anavatan Partisi’nin ilk dönem Milletvekili rahmetli Gülami Erdoğan’ın takipleri sonucu, Vezirköprü - Havza Karayoluna başlanmış. İnşaatı devam eden hastaneye hız verilerek, hizmete açılmasını sağlamıştı.
1989 seçimlerinde Karadeniz Bölgesi’nde Anavatan Partisi’nin değişmeyen, tek belediye başkanlığı Vezirköprü olmasına rağmen, hizmet kısmen olsa da verilen oy desteği fırsata dönüşememiş. Anlaşılan o ki; dün ki durumumuz ne ise bugünkü durumumuz da aynı.
Yaşadığımız durumu VEZİRKÖPRÜ HALKI HAK ETMİYOR ve VEZİRKÖPRÜ’YE de HİÇ YAKIŞMIYOR !
Bu gün 26 bin öğrencisi bin 700 öğretmeni olan Vezirköprü’nün Milli Eğitim Müdürlüğü, Öğretmenevi binaları, okullarının fiziki yetersizliği ve yapısı Vezirköprü’ye hiç yakışıyor mu?
95 bin nüfusun yaşadığı Vezirköprü’ye şu anda hizmet verdikleri Nüfus Müdürlüğü binası ilçemize hiç yakışıyor mu?
Samsun’un üçüncü büyük ilçesi diye övündüğümüz Tapu Sicil Müdürlüğü binası Vezirköprü’ye hiç yakışıyor mu?
10 bin çiftçisi olan Vezirköprü’ye, Tarım ve Orman Müdürlüğü binası hiç yakışıyor mu ?
Vezirköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Bölük Komutanlığı binaları Vezirköprü’ye hiç yakışıyor mu?
Çevre illerin ilçelerinde bütün kamu binaları yenilenirken, bizde ise olumsuz fiziki şartlarda hizmet verilmeye devam ediliyor.
Kamu binalarındaki fiziki olumsuzlukların yanında bir de, PERSONEL AÇIĞI da işin CABASI …
|