|
|||
![]() |
Vezirköprü hâlâ yer arıyor! | ||
Kadir VERAL | |||
kadirvrl2@gmail.com | |||
Genel sekreterliği Samsun’da bulunan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının 2020 Yılı Katma Değerli Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı’nın sonuçları açıklandı. 23 Milyon TL. Mali destek bütçesinin 12’si ajansa bağlı olan Amasya, Çorum, Tokat illerindeki OSB’lerine üç adedi ise Samsun OSB’lere tahsis edilmiş. Samsun, Osmancık, Suluova, Merzifon, Havza Organize Sanayi Bölgesi Müdürlükleri, Suluova Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Bölgesi Müdürlüğü, Samsun Bafra Karma ve Medikal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yaptıkları proje başvuruları kabul edilerek finansal desteği almaya hak kazanmışlar.
Vezirköprü’de ise hâlâ Organize Sanayi Bölgesi ile Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Bölgesi için yer tahsisi dahi yapılamaması ne kadar acı değil mi? Osmancık ve Havza ilçelerinin Vezirköprü’den fazlası nedir? Belediye başkanlarının becerikli oluşu mu? Ticaret ve Sanayi odası Başkan ve üyelerinin aktifliği mi? Yoksa bu güne kadar ki Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkan ve yöneticilerinin kabiliyetli, cevval, dirayetli oluşu mu? Yoksa ilçemizdeki yetkililerin bir algoritma oluşturamaması mı? Bunun cevabını siz okuyuculara bırakıyorum.
Kusura bakmayın ama Vezirköprü’de siyasi kadroları, belediye başkanlarını, oda başkanlarını bizler belirlemiyor muyuz? Eğer gelinen noktada başarısızlık varsa sebebini biraz da kendimizde aramayalım mı? Bize bu yöneticileri Havza’da, Kavak’ta yaşayan vatandaşlar göndermedi. Biz seçtik! Yıllarca aynı yöntemle farklı sonuç almaya çalışıyoruz. Önce oda başkanı ol, oradan belediye başkanı ol, sonra kısmetse meclis! Vezirköprü’nün potansiyeli sıçrama tahtası olarak görüldüğü sürece sonuç değişmeyecek. Toplumsal muhalefet tepe başındaki insanları zorlamalıdır. “Ağlamayan çocuğa meme yok.” İlçemizde, AKP’sinde bir sürü insan ilçe başkanı ya da yönetiminde görev aldı. Bunların kimisi bir yerlerde toplanıp dedikodu yapar, kimileri bir yerlerde görev almak için çırpınır, muradına erince etliye sütlüye karışmaz. Çünkü toplum onları sıkıştırmadıkça bu davranışlarını değiştirme gereği duymazlar!
Vezirköprü sürekli göç veriyor, kan kaybediyor, gençler işsiz, inşaat sektörü gittikçe daralıyor, kaldırmıyor. Artık fark yaratmak da yetmiyor, fark atmak lazım. Böyle giderse ilçemizde suç oranı, madde bağımlılığı daha da artacaktır. O yüzden bu iki projenin de bir an önce hayata geçirilmesi için her yol denenmelidir.
İlçemize bağlı Tahtaköprü, Sarıdibek, Alanşeyhi, Öğürlü, Alan, Beşpınar, Karaköy ve Esentepe köyleri yeni yol ile Osmancık’a bağlanıyormuş! Bafra’ya yakın, Durağan’a yakın, Merzifon’a yakın köylerimiz için “askıda köy projesi” başlatalım olsun bitsin! Merkezi de Havza’ya bağlayalım, en azından kaplıcalarından yararlanırız. Şifayap oluruz.
Bölgede kenevir denilince ilk akla gelen Vezirköprü’ydü. Önemi, kıymeti yeniden gündeme gelen kendir bitkisi bir umut ve heyecan dalgası yaratmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kenevir’in merkezi olacağı söylenen ilçemiz bu konuda gerekli atılımı yapamadı. Yapılamamasının mutlaka geçerli sebepleri vardır!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz yıllarda tekrar kendir ekimine yönelik çiftçileri teşvik etmesi üzerine Hanönü ve Taşköprü ilçelerine yaptığı ziyaret sonrası buralarda da kendir ekimi yeniden başladı. Hanönü ilçesinde ikamet eden Erdoğan Topuz, evinin altına kurduğu küçük bir atölye ile kendirden yapılan ürünler üreterek yurt dışına İHRAÇ etmeye başladı. Söz konusu kişi ilçemizde de bir dönem kendir ekimi yaptırmış, son üç yıldır ise Hanönü ilçesinde vatandaşlardan kiraladığı 40 dönüm tarlaya kendir ekimi yapmaktadır. Kurulan işletme küçük bir işletme de olsa girişimcilik için iyi bir örnek oluşturmuş.
Not: Vezirköprü Belediyesi web sayfasında pek bir değişiklik yok. |
|||
Etiketler: Vezirköprü, hâlâ, yer, arıyor!, |