Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Vezirköprü Belediyesi’nin ihalelerine giren olmuyor !

YEREL 18.08.2023 - 18:23, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 2161+ kez okundu.
 

Vezirköprü Belediyesi’nin ihalelerine giren olmuyor !

Üçüncü defa ihaleye çıkarılan, belediyenin kat karşılığı yap-sat projesine hiçbir firma teklif vermedi.
Vezirköprü Belediyesi’nin Esentepe Mahallesi’nde yaklaşık 10 dönümlük arsasının  kat karşılığı vereceği ihaleye  kimse girmedi. Üçüncü   defa ihaleye çıkarılan,   belediyenin  kat karşılığı yap-sat projesine   hiçbir firma   teklif vermedi. İhaleye girmeleri yönünde müteahhitlerle ihale öncesi  ikna görüşmeler yapılsa da sonuç alınamadı. Vezirköprü Belediyesi Yeni Hizmet Binası yapımı için 14 Ağustos Pazartesi günü yapılan ihaleye de  hiçbir firmanın girmemesi birçok soruyu akıllara getirdi. Geçmiş yıllarda belediyenin diğer projelerinde de işleri alan yüklenici firmaların bir çoğu iflas açıklayıp işi yarım bırakmıştı. İhaleye girecek firmaları endişelendiren diğer bir önemli husus ise, yerel seçimlere 7 ay gibi kısa bir sürenin kalması, muhatabın değişme olasılığı.   Vezirköprü Belediyesi ihaleye giren olmayınca,  yüklenici firmalar lehine yeniden  düzenlemeler yapıp,  tekrar ihaleye çıkmaya hazırlandığı belirtiliyor. Vezirköprü Belediyesi Hizmet Binası Projesi bodrum, zemin ve üzeri iki kat yapılması planlanan projenin inşaat alanı yaklaşık  5 bin metrekare olacak iş ile ilgili tekrar ihaleye çıkacak. Belediye Hizmet Binası Nereye Yapılsın Süreci Diğer taraftan 1961-1973 yılları arasında Belediye Başkanlığı görevi yapmış Mecit Uluçay döneminde temeli atılan,  zemin dükkan tek katlı başlanan bina  daha sonra, ikinci katı zamanın Belediye Başkanı Bekir Özata tarafından yapılmıştı.   Hizmete giren, yaklaşık 50 yıl yerel yönetimlerin gizemli kararlarının alındığı,   sırlar  dolusu bina , deprem  riski nedeniyle yıkıldı.   Kimilerine göre Belediye’nin Esentepe Tır Garajının bulunduğu arsaya yapılmasının doğru olduğu, bu konu ile ilgili yapılan ankette  toplumun yüzde 60’ının Esentepe’ye yapılması yönünde görüş beyan ettiği  sonucunu  Başkan EDİS de söz konusu arsaya yaptırdığı projeyi tanıtırken “Vezirköprü Esentepe’yi istiyor !” diyordu.   Bir kesim de belediye hizmet binasının,   eski yerine yapılmasının  uygun olduğu görüşünü savundu.  Belediye aynı yerine yapılsın kararı hakim oldu.   Anket sonucu ve Başkan Edis’in   Esentepe için yaptırdığı projeden vazgeçildi.   Karar değiştirilerek Esentepe’den vazgeçildi. Belediye’nin önceki yeri için tekrar proje yapıldı.    
Üçüncü defa ihaleye çıkarılan, belediyenin kat karşılığı yap-sat projesine hiçbir firma teklif vermedi.

Vezirköprü Belediyesi’nin Esentepe Mahallesi’nde yaklaşık 10 dönümlük arsasının  kat karşılığı vereceği ihaleye  kimse girmedi.
Üçüncü   defa ihaleye çıkarılan,   belediyenin  kat karşılığı yap-sat projesine   hiçbir firma   teklif vermedi.
İhaleye girmeleri yönünde müteahhitlerle ihale öncesi  ikna görüşmeler yapılsa da sonuç alınamadı.

Vezirköprü Belediyesi Yeni Hizmet Binası yapımı için 14 Ağustos Pazartesi günü yapılan ihaleye de  hiçbir firmanın girmemesi birçok soruyu akıllara getirdi.
Geçmiş yıllarda belediyenin diğer projelerinde de işleri alan yüklenici firmaların bir çoğu iflas açıklayıp işi yarım bırakmıştı.
İhaleye girecek firmaları endişelendiren diğer bir önemli husus ise, yerel seçimlere 7 ay gibi kısa bir sürenin kalması, muhatabın değişme olasılığı.
 
Vezirköprü Belediyesi ihaleye giren olmayınca,  yüklenici firmalar lehine yeniden  düzenlemeler yapıp,  tekrar ihaleye çıkmaya hazırlandığı belirtiliyor.
Vezirköprü Belediyesi Hizmet Binası Projesi bodrum, zemin ve üzeri iki kat yapılması planlanan projenin inşaat alanı yaklaşık  5 bin metrekare olacak iş ile ilgili tekrar ihaleye çıkacak.

Belediye Hizmet Binası
Nereye Yapılsın Süreci

Diğer taraftan 1961-1973 yılları arasında Belediye Başkanlığı görevi yapmış Mecit Uluçay döneminde temeli atılan,  zemin dükkan tek katlı başlanan bina  daha sonra, ikinci katı zamanın Belediye Başkanı Bekir Özata tarafından yapılmıştı. 
 Hizmete giren, yaklaşık 50 yıl yerel yönetimlerin gizemli kararlarının alındığı,   sırlar  dolusu bina , deprem  riski nedeniyle yıkıldı.
 
Kimilerine göre Belediye’nin Esentepe Tır Garajının bulunduğu arsaya yapılmasının doğru olduğu, bu konu ile ilgili yapılan ankette  toplumun yüzde 60’ının Esentepe’ye yapılması yönünde görüş beyan ettiği  sonucunu  Başkan EDİS de söz konusu arsaya yaptırdığı projeyi tanıtırken “Vezirköprü Esentepe’yi istiyor !” diyordu.  
Bir kesim de belediye hizmet binasının,   eski yerine yapılmasının  uygun olduğu görüşünü savundu.  Belediye aynı yerine yapılsın kararı hakim oldu.   Anket sonucu ve Başkan Edis’in   Esentepe için yaptırdığı projeden vazgeçildi.  
Karar değiştirilerek Esentepe’den vazgeçildi. Belediye’nin önceki yeri için tekrar proje yapıldı.    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.