Vezirköprü'de Kenevir Hasadı Yapıldı

YEREL 16.09.2023 - 09:02, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 2672+ kez okundu.
 

Vezirköprü'de Kenevir Hasadı Yapıldı

Vezirköprü'de bulunan Narlısaray Mahallesi'nde kenevir üretimi, geçen sene 200 dekara kadar düşen ekim alanı, bu yıl 2 bin dekara yükseldi. Üreticiler, kenevirin tekrar üretim alanının arttığını belirtiyor.
Vezirköprü'de bulunan Narlısaray Mahallesi'nde kenevir üretimi, geçen sene 200 dekara kadar düşen ekim alanı, bu yıl 2 bin dekara yükseldi. Üreticiler, kenevirin tekrar üretim alanının arttığını belirtiyor.    Kenevirin tekstil ve ilaç sanayisinde kullanıldığı biliniyor.   Cumhurbaşkanı'nın Samsun'un kenevirin merkezi olması talimatıyla, ruhsatlı kenevir ekimi yapılan Vezirköprü ilçesi Narlısaray Mahallesi'nde boyları 5 metreye kadar ulaşan kenevirin hasadı gerçekleştirildi.    Türkiye'de ruhsatlı kenevir ekimi yapılan yerlerin başında gelen  Vezirköprü ilçesi Narlısaray Mahallesi'nde bu yıl verimi iyi olan kenevirin hasadı yapıldı.   Vezirköprü Narlısaray Mahallesi'nde mart ayında ekilen kenevirlerin hasatına başlandı.   Narlısaray Mahallesi'nde yaklaşık 2 bin dekar araziye ekilen kenevirlerin tarım makinesi hasadı gerçekleştirildi.   Hasadına başlanılan kenevir, ilaç sektöründen ulaşım sektörüne kadar birçok farklı alanda kullanılabiliyor.   Narlısaray Mahallesi'nde ekimi yapılan kenevir hasadı hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam; "Kenevirin yetiştirilmesi 2016 yılında Resmi Gazete'de yayınlanan kenevirin yetiştiriciliği ve kontrolü çerçevesinde devam etmektedir. 2019 yılı içerisinde toplan 446 dekardı. O yıl Cumhurbaşkanımızın Samsun'un kenevirin merkezi olması talimatıyla 2020 yılı içerisinde toplam 2 bin 600 dekara çıkardık. 2022 yılında Havza Organize Bölgesine bir firmanın tekstille alakalı bir fabrika kurmasıyla beraber tekrar sanayisi başladı ve 2023 yılı içerisinde sadece Samsun'da 2 bin 733 dekar üretim yaptık. Otomotiv sanayisinde, tekstil sanayisinde AR-GE çalışmaları devam ediyor. Samsun kenevirin merkezi olmaya devam edecektir" diye konuştu.   Narlısaray Mahallesi'nden kenevir tarlası sahibi Cengiz Kurt, "Bir piyasamızın olması bizim için çok güzel. Mahsul yetiştirmekten ziyade, ürünü pazarlamak daha önemlidir. Fiyatı da biraz daha dengelenirse biz de mahsulümüzü arttırmaya devam edeceğiz" dedi.   Narlısaray Mahallesinde gerçekleşen Kenevir hasadına Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Ümit Cetinkaya, Vezirköprü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yakup Çağlayan, Ziraat Odası Başkanı Aslan Kaya ve çiftçiler katıldı.
Vezirköprü'de bulunan Narlısaray Mahallesi'nde kenevir üretimi, geçen sene 200 dekara kadar düşen ekim alanı, bu yıl 2 bin dekara yükseldi. Üreticiler, kenevirin tekrar üretim alanının arttığını belirtiyor.

Vezirköprü'de bulunan Narlısaray Mahallesi'nde kenevir üretimi, geçen sene 200 dekara kadar düşen ekim alanı, bu yıl 2 bin dekara yükseldi. Üreticiler, kenevirin tekrar üretim alanının arttığını belirtiyor. 

 

Kenevirin tekstil ve ilaç sanayisinde kullanıldığı biliniyor.

 

Cumhurbaşkanı'nın Samsun'un kenevirin merkezi olması talimatıyla, ruhsatlı kenevir ekimi yapılan Vezirköprü ilçesi Narlısaray Mahallesi'nde boyları 5 metreye kadar ulaşan kenevirin hasadı gerçekleştirildi. 

 

Türkiye'de ruhsatlı kenevir ekimi yapılan yerlerin başında gelen  Vezirköprü ilçesi Narlısaray Mahallesi'nde bu yıl verimi iyi olan kenevirin hasadı yapıldı.

 

Vezirköprü Narlısaray Mahallesi'nde mart ayında ekilen kenevirlerin hasatına başlandı.

 

Narlısaray Mahallesi'nde yaklaşık 2 bin dekar araziye ekilen kenevirlerin tarım makinesi hasadı gerçekleştirildi.

 

Hasadına başlanılan kenevir, ilaç sektöründen ulaşım sektörüne kadar birçok farklı alanda kullanılabiliyor.

 

Narlısaray Mahallesi'nde ekimi yapılan kenevir hasadı hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam; "Kenevirin yetiştirilmesi 2016 yılında Resmi Gazete'de yayınlanan kenevirin yetiştiriciliği ve kontrolü çerçevesinde devam etmektedir. 2019 yılı içerisinde toplan 446 dekardı. O yıl Cumhurbaşkanımızın Samsun'un kenevirin merkezi olması talimatıyla 2020 yılı içerisinde toplam 2 bin 600 dekara çıkardık. 2022 yılında Havza Organize Bölgesine bir firmanın tekstille alakalı bir fabrika kurmasıyla beraber tekrar sanayisi başladı ve 2023 yılı içerisinde sadece Samsun'da 2 bin 733 dekar üretim yaptık. Otomotiv sanayisinde, tekstil sanayisinde AR-GE çalışmaları devam ediyor. Samsun kenevirin merkezi olmaya devam edecektir" diye konuştu.

 

Narlısaray Mahallesi'nden kenevir tarlası sahibi Cengiz Kurt, "Bir piyasamızın olması bizim için çok güzel. Mahsul yetiştirmekten ziyade, ürünü pazarlamak daha önemlidir. Fiyatı da biraz daha dengelenirse biz de mahsulümüzü arttırmaya devam edeceğiz" dedi.

 

Narlısaray Mahallesinde gerçekleşen Kenevir hasadına Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Ümit Cetinkaya, Vezirköprü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yakup Çağlayan, Ziraat Odası Başkanı Aslan Kaya ve çiftçiler katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.