Vezirköprü’de TMO Alımları Sona Erdi

YEREL 01.09.2023 - 18:21, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 2723+ kez okundu.
 

Vezirköprü’de TMO Alımları Sona Erdi

MTO Vezirköprü’de 30 bin ton buğday alımı gerçekleştirdi.
MTO Vezirköprü’de 30 bin ton buğday alımı gerçekleştirdi.   2023 Yılı buğday hasat sezonunda Toprak Mahsulleri Ofisi tarafında  Vezirköprü'de  iki ayrı nokta oluşturulan geçici alım merkezlerinde alım sona erdi. Vezirköprü’de bu yıl  TMO tarafından yaklaşık 30 bin ton buğday alımı gerçekleştirildi.   TMO tarafından 03 Temmuz -26 Ağustos  tarihleri arasında   Vezirköprü’de Adatepe Pancar Kantarı ve Karakaya Lidaş olmak üzere iki noktada oluşturulan geçici alım merkezlerinde Buğday ve Arpa  alımı gerçekleştirildi.   Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Arslan Kaya; "03 Temmuz - 26 Ağustos tarihleri arasında İlçemizde toplam 30 bin ton civarı buğday alımı gerçekleşmiştir."dedi   Ziraat Odası olarak sürekli sahada bulunduklarını ifade eden Kaya ; "Çiftçilerimizin alım konusunda yaşamış olduğu sıkıntılarını, üreticilerimizin isteklerini ve beklentilerini TMO yetkililerine ilettik. Geçici alım merkezine alım konusunda yardımcı olması için her gün odamızdan personel görevlendirdik" dedi.   "Çiftçilerimiz adına teşekkür ediyoruz" Başkan Kaya, "Toprak Mahsulleri Ofisi geçici alım merkezinin İlçemize açılmasında başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Tarım Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’ya TMO Genel Müdürü  Ahmet Güldal’a TZOB Genel Başkanımız  Ş.Şemsi Bayraktar’a ve Samsun Milletvekillerimize bu süreçte gece gündüz demeden aradığımızda ulaştığımız büyük  emekleri olan Samsun Başmüdürümüz  Derya Şahinler hanımefendi ve Havza Ajans amirliği müdürü Selçuk Göktaş’a görev yapan alım memurlarına, oda çalışanlarımıza,  Karakaya Lidaş personeline  özverili çalışmalarından ötürü çiftçilerimiz adına teşekkür ediyoruz.  Ayrıca TMO geçici alım merkezi Adatepe Pancar Kantarını çiftçimize yer tahsisinde bulunan Amasya Pancar Ekiciler Kooperatifi Başkanı Mustafa Saatçi ve Yönetimi’ne Saha düzenlemesinde yardımcı olan her türlü makine ekipmanı Çiftçimizin hizmetine sunan Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis’e desteklerini esirgemeyen siyasi parti ilçe başkanları ve yönetimlerine çiftçilerimiz adına teşekkür ediyoruz."diye konuştu.  
MTO Vezirköprü’de 30 bin ton buğday alımı gerçekleştirdi.

MTO Vezirköprü’de 30 bin ton buğday alımı gerçekleştirdi.

 

2023 Yılı buğday hasat sezonunda Toprak Mahsulleri Ofisi tarafında  Vezirköprü'de  iki ayrı nokta oluşturulan geçici alım merkezlerinde alım sona erdi. Vezirköprü’de bu yıl  TMO tarafından yaklaşık 30 bin ton buğday alımı gerçekleştirildi.

 

TMO tarafından 03 Temmuz -26 Ağustos  tarihleri arasında   Vezirköprü’de Adatepe Pancar Kantarı ve Karakaya Lidaş olmak üzere iki noktada oluşturulan geçici alım merkezlerinde Buğday ve Arpa  alımı gerçekleştirildi.

 

Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Arslan Kaya; "03 Temmuz - 26 Ağustos tarihleri arasında İlçemizde toplam 30 bin ton civarı buğday alımı gerçekleşmiştir."dedi

 

Ziraat Odası olarak sürekli sahada bulunduklarını ifade eden Kaya ; "Çiftçilerimizin alım konusunda yaşamış olduğu sıkıntılarını, üreticilerimizin isteklerini ve beklentilerini TMO yetkililerine ilettik. Geçici alım merkezine alım konusunda yardımcı olması için her gün odamızdan personel görevlendirdik" dedi.

 

"Çiftçilerimiz adına teşekkür ediyoruz"

Başkan Kaya, "Toprak Mahsulleri Ofisi geçici alım merkezinin İlçemize açılmasında başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Tarım Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’ya TMO Genel Müdürü  Ahmet Güldal’a TZOB Genel Başkanımız  Ş.Şemsi Bayraktar’a ve Samsun Milletvekillerimize bu süreçte gece gündüz demeden aradığımızda ulaştığımız büyük  emekleri olan Samsun Başmüdürümüz  Derya Şahinler hanımefendi ve Havza Ajans amirliği müdürü Selçuk Göktaş’a görev yapan alım memurlarına, oda çalışanlarımıza,  Karakaya Lidaş personeline  özverili çalışmalarından ötürü çiftçilerimiz adına teşekkür ediyoruz.  Ayrıca TMO geçici alım merkezi Adatepe Pancar Kantarını çiftçimize yer tahsisinde bulunan Amasya Pancar Ekiciler Kooperatifi Başkanı Mustafa Saatçi ve Yönetimi’ne Saha düzenlemesinde yardımcı olan her türlü makine ekipmanı Çiftçimizin hizmetine sunan Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis’e desteklerini esirgemeyen siyasi parti ilçe başkanları ve yönetimlerine çiftçilerimiz adına teşekkür ediyoruz."diye konuştu.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.