Vezirköprü’de Gaziler Günü Kutlandı

YEREL 19.09.2023 - 17:41, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 2268+ kez okundu.
 

Vezirköprü’de Gaziler Günü Kutlandı

Vezirköprü’de ‘19 Eylül Gaziler Günü’ dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı Atatürk büstüne çelenk sunumuyla başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten, şiirler okundu ve konuşmalar yapıldı.
Vezirköprü’de  ‘19 Eylül Gaziler Günü’ dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı Atatürk büstüne çelenk sunumuyla başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten, şiirler okundu ve  konuşmalar yapıldı.    Vezirköprü Yatılı Bölge İlköğretim Okulu Öğrencilerinin günün anlam ve önemi içerikli şiirler okudurlar.    Törende gaziler adına konuşan Gazi Uzm. Çvş. Basri Çelik; "Üzerinde yaşadığımız  vatan  kadar vatan olmayı hak etmiş bir toprak parçası dünyada yoktur. Çünkü her karışı şehit ve gazi kanıyla yoğrulmuştur. Dalgalanan şanlı bayrağımız rengini ve şeklini bu mübarek kanlardan almıştır. Her zaman gurur duyduğumuz şanlı geçmişimiz dünya tarihine altın harflerle yazılmıştır.    Dolayısıyla her makamdan hakkı, her sermayede alın teri ve her çorbada tuzu bulunan kahraman gazilerimize yüce Türk Milletinin yüksek ahlaki özelliklerini oluşturan vefa duygusu ile sadakat gösterilmelidir. Her zaman her yerde, vatan ve bayrak uğruna, canlarını esirgemeden feda edebilecek kahraman gazilerimize, toplum olarak sahip çıkarak onları  şükran ve minnetle yad etmeliyiz." dedi.   Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Jandarma Asb. Kdm. Çvş. Muzaffer Tekiş : Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından Başkomutan  Mustafa Kemal ATATÜRK’e  Türkiye Büyük Millet Meclisi , 19 Eylül 1921 tarihinde , bu emsalsiz zaferin anısına “ Gazi unvanı ve Mareşallik” rütbesinin verilmesinin yıl dönümünü büyük coşkuyla kutluyoruz. Gaziler günü, canlarını bu aziz ulusa adayan tüm gazilere kutlu olsun. Bizi bu mutlu günde yalnız bırakmayan herkese şükranlarımızı sunarız.   Dün olduğu gibi bugün de aynı inançla, bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliği ile ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız." İfadelerine yer verdi.   Programa Vezirköprü İlçe Kaymakamı Özgür Kaya, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Vezirköprü Başsavcısı Emre Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ümit Çetinkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Özata,  İlçe Gençlik Spor Müdürü Mehmet Uyar, İlçe Orman İşletme Müdürü Mecit  Koçak, İlçe Siyasi Parti İlçe Başkanları, Vezirköprülü Gazileri , öğrenciler  ve vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.    Daha sonra Abdullah Şükrü Uluçay İlköğetim  1 / C sınıfını ziyaret eden Gazi Basri Çelik  ‘e günün anısına öğrenciler plaket takdim etti. 
Vezirköprü’de ‘19 Eylül Gaziler Günü’ dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı Atatürk büstüne çelenk sunumuyla başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten, şiirler okundu ve konuşmalar yapıldı.

Vezirköprü’de  ‘19 Eylül Gaziler Günü’ dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı Atatürk büstüne çelenk sunumuyla başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten, şiirler okundu ve  konuşmalar yapıldı. 

 

Vezirköprü Yatılı Bölge İlköğretim Okulu Öğrencilerinin günün anlam ve önemi içerikli şiirler okudurlar. 

 

Törende gaziler adına konuşan Gazi Uzm. Çvş. Basri Çelik; "Üzerinde yaşadığımız  vatan  kadar vatan olmayı hak etmiş bir toprak parçası dünyada yoktur. Çünkü her karışı şehit ve gazi kanıyla yoğrulmuştur. Dalgalanan şanlı bayrağımız rengini ve şeklini bu mübarek kanlardan almıştır. Her zaman gurur duyduğumuz şanlı geçmişimiz dünya tarihine altın harflerle yazılmıştır. 

 

Dolayısıyla her makamdan hakkı, her sermayede alın teri ve her çorbada tuzu bulunan kahraman gazilerimize yüce Türk Milletinin yüksek ahlaki özelliklerini oluşturan vefa duygusu ile sadakat gösterilmelidir. Her zaman her yerde, vatan ve bayrak uğruna, canlarını esirgemeden feda edebilecek kahraman gazilerimize, toplum olarak sahip çıkarak onları  şükran ve minnetle yad etmeliyiz." dedi.

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Jandarma Asb. Kdm. Çvş. Muzaffer Tekiş : Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından Başkomutan  Mustafa Kemal ATATÜRK’e  Türkiye Büyük Millet Meclisi , 19 Eylül 1921 tarihinde , bu emsalsiz zaferin anısına “ Gazi unvanı ve Mareşallik” rütbesinin verilmesinin yıl dönümünü büyük coşkuyla kutluyoruz. Gaziler günü, canlarını bu aziz ulusa adayan tüm gazilere kutlu olsun. Bizi bu mutlu günde yalnız bırakmayan herkese şükranlarımızı sunarız.

 

Dün olduğu gibi bugün de aynı inançla, bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliği ile ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız." İfadelerine yer verdi.

 

Programa Vezirköprü İlçe Kaymakamı Özgür Kaya, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Vezirköprü Başsavcısı Emre Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ümit Çetinkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Özata,  İlçe Gençlik Spor Müdürü Mehmet Uyar, İlçe Orman İşletme Müdürü Mecit  Koçak, İlçe Siyasi Parti İlçe Başkanları, Vezirköprülü Gazileri , öğrenciler  ve vatandaşın katılımı ile gerçekleşti. 

 

Daha sonra Abdullah Şükrü Uluçay İlköğetim  1 / C sınıfını ziyaret eden Gazi Basri Çelik  ‘e günün anısına öğrenciler plaket takdim etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.