Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Vezirköprülü Hukukçular Uyarıyor ! Dolandırıcılara Dikkat Edelim !

YEREL 29.07.2023 - 09:22, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 2872+ kez okundu.
 

Vezirköprülü Hukukçular Uyarıyor ! Dolandırıcılara Dikkat Edelim !

Son zamanlarda yaygınlaşan dolandırıcılık olayları ile ilgili Vezirköprülü Hukukçular Vatandaşları Uyardı.
Son zamanlarda yaygınlaşan dolandırıcılık olayları ile ilgili Vezirköprülü Hukukçular Vatandaşları Uyardı.   Günümüzde sıkça rastlanan dolandırıcılık suçu bir çok vatandaşın canını yakmakta ve geri dönülemez zararlara yol açmaktadır.    Dolandırıcıların sıklıkla kullandığı bir çok klasikleşmiş yönteminden bahseden Hukukçular vatandaşların dikkat etmesi gerektiğini dile getiriyor.   Dolandırıcılar sıklıkla artık bilişim çağının gereği olan ve hemen her vatandaşta bulunan akıllı telefonlardan faydalanmakta ve türlü mesaj içerikleri ile vatandaşlara ciddi maddi zararlar vermektedir.   Bunlara klasikleşmiş birçok örnek verildiğinde ise özellikle kendisini avukat gibi gösteren ve hukuk bürosundan gönderiliyormuşçasına hareket eden mesajlar çok can yakıyor.   Yine mesaj içeriklerinin birçoğunda vatandaşa ait icra takibi yapılacağı tehdidi ile vatandaşlar dolandırılmaktadır.   Mesaj içeriklerinde yahut telefon görüşmeleri ile gerçekleştirilen dolandırıcılıklarda “ürün siparişi vermiş ancak teslim almadığınız için cezai şart olan bedeli ödemek zorundasınız, hakkınızda icra takibi yapılmasını istemiyorsanız ödeme yapınız” şeklinde ve buna benzer birçok mesaj içeriği ile dolandırıcılık yapılmaktadır.    Vezirköprülü Hukukçular ; vatandaşlarımızın bu tür mesajlara itibar etmemesini, hiçbir icra takibinin mesaj yolu ile gönderilmeyeceğini, yasal mevzuata uygun tebligat yapılmayan hiçbir işlemi dikkate almamalarını ve bu duruma yönelik ise önlemlerini alarak savcılık nezdinde şikayetçi olunmasının önemli olduğunu vurgulamaktadırlar.   Diğer bir dolandırıcılık yolunda ise vatandaşlara dolandırıcılar tarafından profesyonelce hazırlanmış mahkeme kararları bulunmaktadır. Aslında okunduğunda içinde birçok hukuki hata barındırmasına karşın vatandaşlar panik haline bürünmeleri nedeniyle bu durumu anlamamakta ve dolandırıcıların tuzağına düşmektedir. Hukukçular ise hiçbir yasal tebligatın mesaj yolu ile gitmeyeceğini, yasal mevzuat gereği tebligat yolu ile hukuki işlemlerin vatandaşlara bildirileceğini, bu nedenle bu tür sahte düzenlenmiş kararlara da mutlak surette itibar edilmemesini tavsiye etmektedirler.   Daha çok dolandırıcılık eylemine maruz kalınmaması adına hukukçuların tavsiyelerine dikkat edelim.       
Son zamanlarda yaygınlaşan dolandırıcılık olayları ile ilgili Vezirköprülü Hukukçular Vatandaşları Uyardı.

Son zamanlarda yaygınlaşan dolandırıcılık olayları ile ilgili Vezirköprülü Hukukçular Vatandaşları Uyardı.

 

Günümüzde sıkça rastlanan dolandırıcılık suçu bir çok vatandaşın canını yakmakta ve geri dönülemez zararlara yol açmaktadır. 

 

Dolandırıcıların sıklıkla kullandığı bir çok klasikleşmiş yönteminden bahseden Hukukçular vatandaşların dikkat etmesi gerektiğini dile getiriyor.

 

Dolandırıcılar sıklıkla artık bilişim çağının gereği olan ve hemen her vatandaşta bulunan akıllı telefonlardan faydalanmakta ve türlü mesaj içerikleri ile vatandaşlara ciddi maddi zararlar vermektedir.

 

Bunlara klasikleşmiş birçok örnek verildiğinde ise özellikle kendisini avukat gibi gösteren ve hukuk bürosundan gönderiliyormuşçasına hareket eden mesajlar çok can yakıyor.

 

Yine mesaj içeriklerinin birçoğunda vatandaşa ait icra takibi yapılacağı tehdidi ile vatandaşlar dolandırılmaktadır.

 

Mesaj içeriklerinde yahut telefon görüşmeleri ile gerçekleştirilen dolandırıcılıklarda “ürün siparişi vermiş ancak teslim almadığınız için cezai şart olan bedeli ödemek zorundasınız, hakkınızda icra takibi yapılmasını istemiyorsanız ödeme yapınız” şeklinde ve buna benzer birçok mesaj içeriği ile dolandırıcılık yapılmaktadır. 

 

Vezirköprülü Hukukçular ; vatandaşlarımızın bu tür mesajlara itibar etmemesini, hiçbir icra takibinin mesaj yolu ile gönderilmeyeceğini, yasal mevzuata uygun tebligat yapılmayan hiçbir işlemi dikkate almamalarını ve bu duruma yönelik ise önlemlerini alarak savcılık nezdinde şikayetçi olunmasının önemli olduğunu vurgulamaktadırlar.

 

Diğer bir dolandırıcılık yolunda ise vatandaşlara dolandırıcılar tarafından profesyonelce hazırlanmış mahkeme kararları bulunmaktadır. Aslında okunduğunda içinde birçok hukuki hata barındırmasına karşın vatandaşlar panik haline bürünmeleri nedeniyle bu durumu anlamamakta ve dolandırıcıların tuzağına düşmektedir. Hukukçular ise hiçbir yasal tebligatın mesaj yolu ile gitmeyeceğini, yasal mevzuat gereği tebligat yolu ile hukuki işlemlerin vatandaşlara bildirileceğini, bu nedenle bu tür sahte düzenlenmiş kararlara da mutlak surette itibar edilmemesini tavsiye etmektedirler.

 

Daha çok dolandırıcılık eylemine maruz kalınmaması adına hukukçuların tavsiyelerine dikkat edelim. 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.