Vali Dağlı'dan 'Hayaller ve hayatlar sönmesin!' çağrısı

YEREL 05.08.2023 - 10:30, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 1897+ kez okundu.
 

Vali Dağlı'dan 'Hayaller ve hayatlar sönmesin!' çağrısı

Samsun Valiliği, 2023 yılı başından bugüne kadar toplam 3 bin 522 etkinlikle ilgili yürütülen çalışma kapsamında, havaya ateş ettiği tespit edilen 69 şahsa adli ve idari işlem yapıldığını açıkladı.
Samsun Valiliği, 2023 yılı başından bugüne kadar toplam 3 bin 522 etkinlikle ilgili yürütülen çalışma kapsamında, havaya ateş ettiği tespit edilen 69 şahsa adli ve idari işlem yapıldığını açıkladı.   Kültürün bir parçası olan bayram, düğün, nişan, asker uğurlaması, spor müsabakası gibi etkinlikler sırasında veya sonrasında silahla kutlama yapılması sonucu istenmeyen olaylar meydana gelebiliyor. Sevinç, coşku, heyecan ve mutluluk gibi güzel duyguların vatandaşlarla birlikte yaşandığı bu kalabalık etkinliklerde kullanılan silahtan çıkan her mermi insanlara doğrudan zarar verebileceği gibi yorgun mermi olarak yere düşerken de hayatları karartabiliyor.   69 ŞÜPHELİYE ADLİ VE İDARİ İŞLEM  Bu doğrultuda Samsun Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından sorumluluk bölgelerinde 2023 yılı başından bugüne kadar toplam 3 bin 522 etkinlikle ilgili yürütülen çalışma kapsamında, havaya ateş ettiği tespit edilen 69 şahsa adli ve idari işlem tesis edildiği vurgulandı. Ayrıca, ‘Mutluluğa Kurşun Sıkma, Geleceği Karartma’ sloganı ile sürdürülen faaliyetler kapsamında sivil görevliler tarafından düğünlere katılım sağlanarak bilgilendirmeler yapılıp, konuya dikkat çekmek maksadıyla 52 bin 850 kişiye bilgilendirme mesajı gönderildi, broşür ve afiş dağıtıldı, mahalle muhtarlarıyla bilgilendirme toplantısı yapıldı, resmi araçlarla devriye icra edildi, silahla ateş etme olaylarıyla ilgili alınan ihbarlara süratle reaksiyon gösterilerek şüphelilerin tespit edilmesi ve yakalanmasına çalışıldı.   EVİNDEN CEPHANELİK GİBİ MERMİ ÇIKTI   Konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, özellikle yaz aylarında hemen hemen her gün gerçekleştirilen ve güzel anılarla hatırlanmak istenilen düğün ve nişan başta olmak üzere çeşitli özel kutlama günlerini hiçbir magandanın en kötü günlerden birisi haline getirmesine müsaade edilemeyeceğini vurgulayan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, sadece en son 29 Temmuz günü Çarşamba ilçesinde yapılan bir düğün merasiminde silah ile havaya ateş edildiğinin tespit edilmesi üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 3 şahsın evlerinde ve araçlarında eş zamanlı olarak yapılan adli aramalar sonucunda 2 adet tabanca, 100 adet tabanca fişeği, 1 adet mermi çekirdeği, 1 adet av tüfeği, 4 adet av tüfeği fişeği ve 95 adet boş kovan tespit edilerek el konulduğunu ve düğün sahibi hakkında 5326 sayılı Kanun kapsamında idari para cezası uygulandığını ifade ederek, bu konuda gerek farkındalık oluşturma gerekse de kolluk tedbirleri noktasında kararlılık ve hassasiyetle yürütülen çalışmaların yanı sıra vatandaşların da duyarlılığı ve desteğiyle başarıya ulaşacaklarına inandıklarını söyledi.  
Samsun Valiliği, 2023 yılı başından bugüne kadar toplam 3 bin 522 etkinlikle ilgili yürütülen çalışma kapsamında, havaya ateş ettiği tespit edilen 69 şahsa adli ve idari işlem yapıldığını açıkladı.

Samsun Valiliği, 2023 yılı başından bugüne kadar toplam 3 bin 522 etkinlikle ilgili yürütülen çalışma kapsamında, havaya ateş ettiği tespit edilen 69 şahsa adli ve idari işlem yapıldığını açıkladı.

 

Kültürün bir parçası olan bayram, düğün, nişan, asker uğurlaması, spor müsabakası gibi etkinlikler sırasında veya sonrasında silahla kutlama yapılması sonucu istenmeyen olaylar meydana gelebiliyor. Sevinç, coşku, heyecan ve mutluluk gibi güzel duyguların vatandaşlarla birlikte yaşandığı bu kalabalık etkinliklerde kullanılan silahtan çıkan her mermi insanlara doğrudan zarar verebileceği gibi yorgun mermi olarak yere düşerken de hayatları karartabiliyor.

 

69 ŞÜPHELİYE ADLİ VE İDARİ İŞLEM 

Bu doğrultuda Samsun Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından sorumluluk bölgelerinde 2023 yılı başından bugüne kadar toplam 3 bin 522 etkinlikle ilgili yürütülen çalışma kapsamında, havaya ateş ettiği tespit edilen 69 şahsa adli ve idari işlem tesis edildiği vurgulandı. Ayrıca, ‘Mutluluğa Kurşun Sıkma, Geleceği Karartma’ sloganı ile sürdürülen faaliyetler kapsamında sivil görevliler tarafından düğünlere katılım sağlanarak bilgilendirmeler yapılıp, konuya dikkat çekmek maksadıyla 52 bin 850 kişiye bilgilendirme mesajı gönderildi, broşür ve afiş dağıtıldı, mahalle muhtarlarıyla bilgilendirme toplantısı yapıldı, resmi araçlarla devriye icra edildi, silahla ateş etme olaylarıyla ilgili alınan ihbarlara süratle reaksiyon gösterilerek şüphelilerin tespit edilmesi ve yakalanmasına çalışıldı.

 

EVİNDEN CEPHANELİK GİBİ MERMİ ÇIKTI

 

Konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, özellikle yaz aylarında hemen hemen her gün gerçekleştirilen ve güzel anılarla hatırlanmak istenilen düğün ve nişan başta olmak üzere çeşitli özel kutlama günlerini hiçbir magandanın en kötü günlerden birisi haline getirmesine müsaade edilemeyeceğini vurgulayan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, sadece en son 29 Temmuz günü Çarşamba ilçesinde yapılan bir düğün merasiminde silah ile havaya ateş edildiğinin tespit edilmesi üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 3 şahsın evlerinde ve araçlarında eş zamanlı olarak yapılan adli aramalar sonucunda 2 adet tabanca, 100 adet tabanca fişeği, 1 adet mermi çekirdeği, 1 adet av tüfeği, 4 adet av tüfeği fişeği ve 95 adet boş kovan tespit edilerek el konulduğunu ve düğün sahibi hakkında 5326 sayılı Kanun kapsamında idari para cezası uygulandığını ifade ederek, bu konuda gerek farkındalık oluşturma gerekse de kolluk tedbirleri noktasında kararlılık ve hassasiyetle yürütülen çalışmaların yanı sıra vatandaşların da duyarlılığı ve desteğiyle başarıya ulaşacaklarına inandıklarını söyledi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.