Vezirköprü’de İlköğretim Haftası Kutlandı

Eğitim 21.09.2023 - 18:14, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 2530+ kez okundu.
 

Vezirköprü’de İlköğretim Haftası Kutlandı

Vezirköprü’de ‘İlköğretim Haftası’ dolayısıyla Atatürk büstüne çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Fazıl Mustafa Paşa İlkokulu'nda düzenlenen kutlama programı ile devam etti.
Vezirköprü’de  ‘İlköğretim Haftası’ dolayısıyla Atatürk büstüne çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Fazıl Mustafa Paşa İlkokulu'nda düzenlenen kutlama programı ile devam etti.    İlköğretim haftası program Fazıl Mustafa Paşa İlkokulu Müdürü İhsan Akbulut tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından öğrencilerinin hazırladığı halk oyunları gösterileri ve şiir dinletileriyle devam etti.   Programda konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Özata; "İlçemizde bulunan 144 okul ve eğitim kurumlarımızda, 1330 öğretmenimiz anasınıfı dahil 18 bin 981 öğrencimizin istikbale doğru olan yolculuklarında rehberlik edilmektedir. Toplam 1040 derslikte ders başına düşen öğrenci sayısı ilkokul ve ortaokul kurumlarımız da 21, ortaöğretim kurumlarımız da 20 ve mesleki ve teknik eğitim kurumlarımızda ise 20 gibi oldukça ideal sınıf mevcudu ortamlarıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu Türkiye Vizyonu hedefi doğrultusunda hizmet vermekteyiz."diye konuştu.   Fazıl Mustafa Paşa İlkokulunda düzenlenen programa Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya, İlçe Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Özata, İlçe Gençlik Spor Müdürü Mehmet Uyar, kurum müdürleri ve veliler katıldı.   İlçe Kaymakamı Özgür Kaya; "Öncelikle eğitim hususuna dikkat etmek istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanlığımızın önderliğine Türkiye yüzyılında yeter ki gençlerimizi geleceğe hazırlayalım. Bu ülkenin geleceği diye bahsettiğimiz gençlerimizi yönetici olarak göreceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ünde dediği gibi yeni nesil öğretenlerin eseri olacak, biz onlara ziyadesiyle güveniyoruz. Tabi ki bizimde beklentilerimiz var. Milli Manevi değerler çerçevesinde öğrencilerimizin, evlatlarımızın,  bu ülkenin muasır  medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarılması  için tüm hazırlıkları yapmalarını istiyoruz.” Dedi.    
Vezirköprü’de ‘İlköğretim Haftası’ dolayısıyla Atatürk büstüne çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Fazıl Mustafa Paşa İlkokulu'nda düzenlenen kutlama programı ile devam etti.

Vezirköprü’de  ‘İlköğretim Haftası’ dolayısıyla Atatürk büstüne çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Fazıl Mustafa Paşa İlkokulu'nda düzenlenen kutlama programı ile devam etti. 

 

İlköğretim haftası program Fazıl Mustafa Paşa İlkokulu Müdürü İhsan Akbulut tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından öğrencilerinin hazırladığı halk oyunları gösterileri ve şiir dinletileriyle devam etti.

 

Programda konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Özata; "İlçemizde bulunan 144 okul ve eğitim kurumlarımızda, 1330 öğretmenimiz anasınıfı dahil 18 bin 981 öğrencimizin istikbale doğru olan yolculuklarında rehberlik edilmektedir. Toplam 1040 derslikte ders başına düşen öğrenci sayısı ilkokul ve ortaokul kurumlarımız da 21, ortaöğretim kurumlarımız da 20 ve mesleki ve teknik eğitim kurumlarımızda ise 20 gibi oldukça ideal sınıf mevcudu ortamlarıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu Türkiye Vizyonu hedefi doğrultusunda hizmet vermekteyiz."diye konuştu.

 

Fazıl Mustafa Paşa İlkokulunda düzenlenen programa Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya, İlçe Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Özata, İlçe Gençlik Spor Müdürü Mehmet Uyar, kurum müdürleri ve veliler katıldı.

 

İlçe Kaymakamı Özgür Kaya; "Öncelikle eğitim hususuna dikkat etmek istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanlığımızın önderliğine Türkiye yüzyılında yeter ki gençlerimizi geleceğe hazırlayalım. Bu ülkenin geleceği diye bahsettiğimiz gençlerimizi yönetici olarak göreceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ünde dediği gibi yeni nesil öğretenlerin eseri olacak, biz onlara ziyadesiyle güveniyoruz. Tabi ki bizimde beklentilerimiz var. Milli Manevi değerler çerçevesinde öğrencilerimizin, evlatlarımızın,  bu ülkenin muasır  medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarılması  için tüm hazırlıkları yapmalarını istiyoruz.” Dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.