Çıra İçin Ağaç Katliamı

YEREL 25.09.2023 - 09:52, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 2354+ kez okundu.
 

Çıra İçin Ağaç Katliamı

Vezirköprü’ye bağlı Duruçay Yaylalarında çam ağaçlarının gövdelerinin çıra için kesilmesi çevrecilerin ve duyarlı vatandaşları tepkilerine neden oluyor.
Vezirköprü’ye bağlı  Duruçay Yaylalarında çam ağaçlarının gövdelerinin  çıra için kesilmesi çevrecilerin  ve duyarlı vatandaşları tepkilerine neden oluyor.   Çıra almak için ağaçların gövdelerini kazıyan yayla magandaları 50-60   yılda yetişen çam ağaçlarına çıra bahanesiyle balta darbesiyle zarar veriyorlar.    Gövdesi zarar görmüş çam ağaçları yaylaya pikniğe gelen duyarlı vatandaşların büyük şaşkınlığına ve tepkilerine neden oluyor.    “Gördüğüm Manzaraya Ağladım!”   Yaylaya pikniğe giden, duyarlı ve çevreci  tepkisini gizleyemeyen  Kamil Dok : “ Duruçay yaylalarında yaşanan bir tutam çıra için katledin ağaçlara bakarak, kendimi tutamayıp ağladım. Ağaçlardan özür diledim. Ömründe bir tane ağaç dahi  dikmeyen orman magandaları acımasız bir şekilde yarım asırlık çam ağaçların çıra için yaralamalarına can dayanmıyor. Lütfen yetkililer önlemler alsınlar. Onlarca ağaca çıra için zarar vermişler. Akciğerlerimiz olan ormanlarımız katledilmesin .” Dedi   Zarar Gören Çam Ağaçları Yaşama  Tutunma Mücadelesi Veriyorlar   Çıra almak amacıyla gövdesi kesilip yaralanan ağaçlar, gövde ve dalları canlı, ibreleri yeşil, herhangi bir kuruma belirtisi ulunmamasına rağmen, barbar ve vahşi insanla inat  yaşama tutunma mücadelesi veriyorlar.
Vezirköprü’ye bağlı Duruçay Yaylalarında çam ağaçlarının gövdelerinin çıra için kesilmesi çevrecilerin ve duyarlı vatandaşları tepkilerine neden oluyor.

Vezirköprü’ye bağlı  Duruçay Yaylalarında çam ağaçlarının gövdelerinin  çıra için kesilmesi çevrecilerin  ve duyarlı vatandaşları tepkilerine neden oluyor.

 

Çıra almak için ağaçların gövdelerini kazıyan yayla magandaları 50-60   yılda yetişen çam ağaçlarına çıra bahanesiyle balta darbesiyle zarar veriyorlar. 

 

Gövdesi zarar görmüş çam ağaçları yaylaya pikniğe gelen duyarlı vatandaşların büyük şaşkınlığına ve tepkilerine neden oluyor. 

 

“Gördüğüm Manzaraya Ağladım!”

 

Yaylaya pikniğe giden, duyarlı ve çevreci  tepkisini gizleyemeyen  Kamil Dok : “ Duruçay yaylalarında yaşanan bir tutam çıra için katledin ağaçlara bakarak, kendimi tutamayıp ağladım. Ağaçlardan özür diledim. Ömründe bir tane ağaç dahi  dikmeyen orman magandaları acımasız bir şekilde yarım asırlık çam ağaçların çıra için yaralamalarına can dayanmıyor. Lütfen yetkililer önlemler alsınlar. Onlarca ağaca çıra için zarar vermişler. Akciğerlerimiz olan ormanlarımız katledilmesin .” Dedi

 

Zarar Gören Çam Ağaçları Yaşama 

Tutunma Mücadelesi Veriyorlar

 

Çıra almak amacıyla gövdesi kesilip yaralanan ağaçlar, gövde ve dalları canlı, ibreleri yeşil, herhangi bir kuruma belirtisi ulunmamasına rağmen, barbar ve vahşi insanla inat  yaşama tutunma mücadelesi veriyorlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.