Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Ziraat Odalarına Taş Toplama Makinesi Dağıtıldı

YEREL 16.09.2023 - 09:16, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 2951+ kez okundu.
 

Ziraat Odalarına Taş Toplama Makinesi Dağıtıldı

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından ziraat odalarına taş toplama makinesi dağıtıldı.
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından ziraat odalarına taş toplama makinesi dağıtıldı.   Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından “Çiftçinin Ayağına Taş Değmeyecek” sloganı ile Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) finansman katkısıyla uygulanan “Tarımda Mekanizasyonun Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında temin edilen taş toplama makineleri düzenlene programla Havza, Kavak, Ladik ve Vezirköprü Ziraat Odalarına teslim edildi.   Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve DOKAP tarafından desteklenen Samsun ve ilçelerinde tarımsal üretimde kullanılan yeni tarım tekniklerinin ve tarımsal mekanizasyonun tanıtılması ve yaygınlaştırılması ile ekili tarım alanlarında verimde artış sağlamak ve ekonomik değeri yüksek, kaliteli ürünler yetiştirmek amaçlayan proje kapsamında temin edilen taş toplama makinesi düzenlenen Havza, Kavak, Ladik ve Vezirköprü Ziraat Odası başkanlarına teslim edildi. Havza İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yanında düzenlenen törende konuşan Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Ali Korkmaz projenin amacının Samsun genelinde tarımda mekanizasyonun geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasının amaçlandığını belirterek; “Terme ve Bafra ilçelerinde çeltik tarımında kullanılmak üzere 3 adet sarmal vinç alınmış olup Bafra Ziraat Odasına ve Terme Çeltik üreticileri Birliğine teslim edildi. Bu gün ise proje kapsamında Havza, Kavak, Vezirköprü ve Ladik Ziraat Odalarına taş toplama makinelerini teslim edeceğiz. Buralardaki çiftçilerimiz odalardan bu makineleri alarak arazilerindeki taşları kolaylıkla temizleyerek tarıma kazandırmalarını hedeflemekteyiz.   Projenin üçüncü etabında ise sap parçalama makinesi alarak ihtiyaç duyan ziraat odalarımıza teslim edeceğiz.”dedi.   DOKAP Başkan Yardımcısı Şeref Demir ise Havza’da DOKAP tarafından desteklenen projeler hakkında bilgiler vererek önümüzdeki yıl Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün 50 milyon liralık bir bütçesi söz konusu olduğunu ve DOKAP olarak bölgeye faydası olacak projelere destek vermeye devam edeceklerini belirtti.   Konuşmaların ardından proje kapsamında yüzde 70’i DOKAP destekli olarak temin edilen 1 milyon 317 bin 778 lira değerindeki 4 adet taş toplama makineleri Havza, Kavak, Ladik ve Vezirköprü Ziraat Odası Başkanlarına teslim edildi.   Programa Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, DOKAP Başkan Yardımcısı Şeref Demir ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Ali Korkmaz’ın yanı sıra Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Bayır, Ak Parti Havza İlçe Başkanı Mustafa Kurkmazlı,  Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Aslan Kaya, Havza Ziraat Odası Başkanı  Coşkun Coşkun Genç, Kavak Ziraat Odası Başkanı Süleyman Aslankaya ve Ladik Ziraat Odası Başkanı İmdat Demir ve çiftçiler katıldı.
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından ziraat odalarına taş toplama makinesi dağıtıldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından ziraat odalarına taş toplama makinesi dağıtıldı.

 

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından “Çiftçinin Ayağına Taş Değmeyecek” sloganı ile Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) finansman katkısıyla uygulanan “Tarımda Mekanizasyonun Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında temin edilen taş toplama makineleri düzenlene programla Havza, Kavak, Ladik ve Vezirköprü Ziraat Odalarına teslim edildi.

 


Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve DOKAP tarafından desteklenen Samsun ve ilçelerinde tarımsal üretimde kullanılan yeni tarım tekniklerinin ve tarımsal mekanizasyonun tanıtılması ve yaygınlaştırılması ile ekili tarım alanlarında verimde artış sağlamak ve ekonomik değeri yüksek, kaliteli ürünler yetiştirmek amaçlayan proje kapsamında temin edilen taş toplama makinesi düzenlenen Havza, Kavak, Ladik ve Vezirköprü Ziraat Odası başkanlarına teslim edildi.
Havza İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yanında düzenlenen törende konuşan Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Ali Korkmaz projenin amacının Samsun genelinde tarımda mekanizasyonun geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasının amaçlandığını belirterek; “Terme ve Bafra ilçelerinde çeltik tarımında kullanılmak üzere 3 adet sarmal vinç alınmış olup Bafra Ziraat Odasına ve Terme Çeltik üreticileri Birliğine teslim edildi. Bu gün ise proje kapsamında Havza, Kavak, Vezirköprü ve Ladik Ziraat Odalarına taş toplama makinelerini teslim edeceğiz. Buralardaki çiftçilerimiz odalardan bu makineleri alarak arazilerindeki taşları kolaylıkla temizleyerek tarıma kazandırmalarını hedeflemekteyiz.

 

Projenin üçüncü etabında ise sap parçalama makinesi alarak ihtiyaç duyan ziraat odalarımıza teslim edeceğiz.”dedi.

 


DOKAP Başkan Yardımcısı Şeref Demir ise Havza’da DOKAP tarafından desteklenen projeler hakkında bilgiler vererek önümüzdeki yıl Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün 50 milyon liralık bir bütçesi söz konusu olduğunu ve DOKAP olarak bölgeye faydası olacak projelere destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

 


Konuşmaların ardından proje kapsamında yüzde 70’i DOKAP destekli olarak temin edilen 1 milyon 317 bin 778 lira değerindeki 4 adet taş toplama makineleri Havza, Kavak, Ladik ve Vezirköprü Ziraat Odası Başkanlarına teslim edildi.

 


Programa Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, DOKAP Başkan Yardımcısı Şeref Demir ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Ali Korkmaz’ın yanı sıra Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Bayır, Ak Parti Havza İlçe Başkanı Mustafa Kurkmazlı,  Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Aslan Kaya, Havza Ziraat Odası Başkanı  Coşkun Coşkun Genç, Kavak Ziraat Odası Başkanı Süleyman Aslankaya ve Ladik Ziraat Odası Başkanı İmdat Demir ve çiftçiler katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.