Öğretmen Fatih Teker’e Kültür Bakanlığı’ndan Sanatçı Kartı Verildi

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcılarını Tespit ve Değerlendirme Kurulunun 2024 birinci dönem çalışmaları tamamlandı.

Değerlendirme Kurulunun, 2024 yılı birinci dönem toplantısında, geleneksel el sanatları, Türk süsleme sanatları, âşıklık-ozanlık, zakirlik, halk şairliği, mahalli müzik sanatları ve geleneksel çalgı yapımcılığı ve geleneksel tiyatro sanatları alanında toplam 706 başvuru değerlendirildi.

Kurulun gerçekleştirilen birinci toplantısında 373 usta somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı olarak Bakanlık Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürlüğü bünyesindeki Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezine kaydedilerek arşivlenmeye hak kazandı.

Somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı olarak “Sanatçı Tanıtma Kartı” almaya hak kazanan yeni ustalarla birlikte Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezine kayıtlı sanatçı sayısı 6 bin 718’e yükseldi.

Vezirköprü’den de  Vezirköprü Özlem Rehabilitasyon Merkezi Öğretmeni Fatih Teker’e   Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan  halk şairi dalinde sanatçı tanıtım kartı verildi.