MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI İLE CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI PROGRAMI DÜZENLENDİ

Vezirköprü Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Abdurrahman Haçkalı, Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır, Vezirköprü İlçe Kaymakamı Özgür Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Kınay, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Burak Özdemir, İlçe Müftüsü Naci Yalçınkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Resül Özata, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uyar, kurum ve kuruluşların temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Bilal-i Habeşi Camii İmam Hatibi Hamza Sağlam bir Kur’an tilaveti sundu.

Günün anlam ve önemini konu alan bir sineviyon gösteriminden sonra İlçe Müftüsü Naci Yalçınkaya açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Yalçınkaya konuşmasında : “ Her yıl asırlardır idrak ettiğimiz Mevlid Kandilin’i Mevlid-i Nebi Haftası olarak düzenlendik ve Peygamberimize olan sevdamızı ifade etmeye gayret ediyoruz. Haliyle Diyanet İşleri Başkanlığımız halkımızı din konusunda aydınlatmak, ibadetini inanç esaslarını öğretmekle mükelleftir. Bunun için ilçemizde çok yoğun çaba sarfediliyor. Bu vesileyle bizlere desteğini esirgemeyen ilçe kaymakamlığı ve belediye başkanlığına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır selamlama konuşmasında :”  Mevlidi – Nebi ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle düzenlemiş olduğumuz konferansımıza teşrif eden hanımefendiler, beyefendiler sizleri selamların en güzeli olan yüce rabbimin selamıyla muhabbeti ve en güzel duygularımla selamlıyorum. Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle her yıl olduğu gibi bu yılda Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından Peygamber Efendimizin bizlere verdiği mesajı çeşitli etkinliklerle anlatmaya devam ediliyor. Haftanın cennet vatanımıza, bütün insanlığı hayırlar getirmesini Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum.” dedi.

İlçe Kaymakamı Özgür Kaya program katılımcılarımıza hitap ederken : “ İlimizin Hac ve Umre konusunda birinci ve İlçemizin bu konuda Türkiye’de ikincisi olduğunu söylemek isterim. Peygamber efendimiz gibi yaşıyor olsak, yani onu örnek alıyor olsak şuan ki yaşadıklarımızı yaşamıyor olurduk. Daha iyi onun gibi yaşamak ümidiyle, onun duasıyla hepinize hoş geldiniz diyorum, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum”  ifadelerini kullandı.

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Abdurrahman Haçkalı’ da konuşmasında : “ Hepinizi saygıyla, sevgiyle ve muhabbetle Hz. Peygamberin ümmeti olarak selamlıyorum.  Bu güzel vesileyle tüm İslam ailemin Mevlid-i Nebi ve Camiler ve Din görevlileri haftasını kutluyorum. “ dedi.

Programda Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdür Remzi Bircan “ Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası “ konulu kısa bir konferans verdi.

Konferans sonrası  Mevlid-i Nebi haftası nedeniyle düzenlenen yarışmalarda ilçemizde dereceye giren hocalara hediyeler takdim edildi.

Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Abdurrahman Haçkalı’ya günün anısına tablo hediye ederken, ilçe müftüsü Naci Yalçınkaya’da Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan’a Vezirköprü hatırası olarak semaver hediye etti.

Program anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.