KOOPERATİFİMİZİ VE FABRİKAMIZI AYAĞA KALDIRACAĞIZ

12 Ekim 2024 Cumartesi günü yapılacak seçimde bilgili, tecrübeli, liyakatli ekibiyle kooperatifi ve Şeker Fabrikasını ayağa kaldıracaklarını belirten Kamil Sayar kooperatif üyelerinden destek istedi. Kooperatif üyesi çiftçinin ve Amasya’nın kazanması için yola çıktığını ve iddialı olduğunu belirten Kamil Sayar; “Ben ve arkadaşlarım gövdemizi taşın altına koymaya, sorumluluk almaya hazırız. Kooperatifimizi ve fabrikamızı ayağa kaldırmaya, bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya, çiftçinin yüzünü güldürmeye talibiz. 12 Ekim'de yapılacak olan Amasya Pancar Ekiciler Kooperatif Başkanlığına Adayım. Bilgi birikimimiz ve tecrübeli ekibimizle birlikte yönetime talibiz. Desteğinizi bekliyoruz.” dedi.

BİZLER BÜYÜK BİR AİLEYİZ

46 yıldır Amasya Pancar Ekiciler Kooperatifinin üyesi olduğunu, kooperatifin ve çiftçinin yaşadığı sorunları yakından bildiğini belirten Kamil Sayar şu şekilde konuştu;

“46 yıldır Amasya Pancar Ekiciler kooperatifinin üyesiyim. Çiftçi ve kooperatif üyesi olarak kooperatifimizin çatısı altında bizler büyük bir aileyiz. Yaşadığımız sorunları da bu büyük aile içerisinde birlik ve beraberlik içinde çözebiliriz. Çiftçi ve kooperatif ortağı olarak hepimizin yaşadığı çözüm bekleyen ortak sorunlarımız var. Birlik, beraberlik içinde, hak, hukuk temelinde yaşadığımız sorunları çözmek için kooperatifimizin başkanlığına aday oldum. Kooperatifimiz ile birlikte yaşadığımız sorunları çözmek, üreticinin yüzünü güldürmek için sizin desteğinizi istiyorum.”

KOOPERATİFİMİZE VE MALLARINA SAHİP ÇIKALIM

Büyük bir aile olan Pancar Ekiciler Kooperatifinin üyeleri olarak kooperatifin mal varlığına, fabrikasına sahip çıkmak için üyelere çağrı yapan Kamil Sayar liyakatli, bilgili, tecrübeli ekibi ile şeffaf, hesap verebilir, hakkaniyetli yönetim için yola çıktıklarının altını çizdi. Kamil Sayar “Kooperatifimizi akılcı temelde yönetmek, mallarına sahip çıkmak, kooperatifimizin sahip olduğu birikimi tüketerek, satarak değil, üreterek, çoğaltarak büyümek için desteğinizi istiyorum. Sahibi olduğumuz kooperatifimizin emin ellerde, yetkin, bilgili, tecrübeli kişilerce doğru ve iyi yönetilmesi gerekiyor. Bilgili, deneyimli, özverili, sorumluluk almaktan çekinmeyen, şeffaf yönetimden yana arkadaşlarımla ben gövdemizi taşın altına koymaya hazırız. Kooperatifimizi, fabrikamızı ayağa kaldırmak için desteğinizi istiyorum.”

BORÇ BATAĞINDAN BİZ KURTARIRIZ

Kooperatif olarak sahibi olduğumuz şeker fabrikasını kar eden, bölgenin, ülkemizin parlayan yıldızı haline getirmek için çalışacağız. KAMİL SAYAR ve ekibi olarak üretimi artıracak, fabrikayı kara geçirip, borç yükünden, siyasi yağmalardan kurtaracak projeleri uygulamak için projelerimiz hazır. Üreten elin, emeğin değerini biz çok iyi biliyoruz. Kooperatifimizin sahibi olduğu mallar yıllardır adeta yağmalanıyor, bir bir yok ediliyor. Bu kooperatife ve sahibi olduğu mallara sizinle birlikte sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur. Siz kooperatifin gerçek sahipleriyle birlikte yönetmek, üretimi artırmak için kaliteli tohum, mazot, gübre, ilaç ve ekipman desteği için desteğinizi istiyorum. Destek sizden, yapmak, hesap vermek bizden.”

 

SÖZ VERİYORUZ

 

1-Fabrikanın borçlarının ödenmesi önceliğimiz olacak. Mali disiplin sağlanacak ve borçların ödenebilir şekilde yapılandırılmasını sağlayacağız.

2-Fabrikanın bakımı ve revizyonu önemsenecek. Çağa uygun teknolojik gelişmeler takip edilip zamanla fabrikanın yenilenmesini sağlayacağız.

3- Öncelikle fabrikamızın gerçek sahipleri olan siz çiftçilere pancar üretiminde öncelik verilecek ve çiftçi pancar ekmeden fiyatını bilecek.

4-Atık su arıtma sisteminin kapasitesini arttırıp düzenli çalışmasını sağlayacağız.

5-Etil alkol üretiminin sürekliliği sağlanacak. Kolonya, dezenfektan gibi türevlerin üretilmesi için çalışma yapacağız.

6-Toz şekerin üretimiyle birlikte ham şeker(doğal), küp şeker, ambalajlı çay şekeri gibi çeşitler üreteceğiz.

7-İhtiyacı olan üyelerimizin başarılı üniversite okuyan öğrencilerine burs desteği saylayacağız.

8-Spor kulüplerini gençlerin spor yapabilmeleri için destekleyeceğiz.

9-Pancar eken çiftçilerimizin girdilerini (mazot, gübre, ilaç, tohum ve ekipman anlamında) Kooperatif olarak üyelerimize piyasa fiyatlarının altında satış yapacağız.

10-Kısaca geçmişe takılmadan ilerisi için daha iyi neler yapabiliriz diye kafa yorup çalışacağız.

11-Üreticilerimizin pancar teslimini kuyruklarda zaman kaybetmeden kısa sürede pancar teslimatı yapabilmeleri için tesislerde gerekli düzenlemeleri yapacağız.