Vezirköprü Süt Üreticileri Birliği BİRİNCİ DERECE ÜRETİCİ ÖRGÜTÜ SEÇİLDİ

Tarım ve Orman bakanlığı tarafından ülke genelinde tarımsal alanda faaliyet gösteren yaklaşık 11.000 üretici örgütün derecelendirmesi sonucu Samsun’da 3 üretici örgüt, Birinci derece Üretici Belgesi almaya hak kazanan 105 üretici örgütün arasında yer aldı. Samsun’da derecelendirmeye giren Vezirköprü Süt Üreticileri Birliği, Samsun Arı Yetiştiriciliği Birliği ve Samsun ve Sinop İlleri Su Ürünleri Yetiştiricileri Üreticileri Birliği  belgelerini teslim aldılar. Vezirköprü Süt Üreticileri Birliği’nin Başkanı Ziya Değerli’ye, Samsun Arı Yetiştiricileri Birliği’nin Başkanı Rasim Kaplan’a, Samsun ve Sinop İlleri Su Ürünleri Yetiştiricileri Üreticileri Birliği’nin Başkanı Osman Parlak’a  belgeleri Samsun Valisi Orhan Tavlı tarafından verildi.

Tarımsal üretici örgütlerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyorum diyen Vali Tavlı : “ Başarılarının ilimizde ve ülkemizde faaliyet gösteren diğer tarımsal üretici örgütlerine örnek olması ve hayırlı olmasını temenni ederim.” İfadelerini kullandı.

Yapılan çalışmaya göre Türkiye genelinde yaklaşık 11 bini aşkın tarımsal amaçlı birlik ve kooperatif var. Bunlardan 105'i “Birinci Derece Tarımsal Amaçlı Örgüt Belgesi" almaya hak kazandı. Bu belgeye sahip örgüt üyesi/ortağı çiftçiler tarımsal desteklerden daha fazla yararlanacak. Tarımsal kredilerde daha düşük faizle kredi kullanabilecek.