SORUNLAR YUMAĞI İLE 2024 – 2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

Eğitimde eğitim öğretici ve emekçilerinin düşünceleri sorulmadan içi boş, çağın dışında, bilimden uzak müfredat hazırlayıp okullarda çocuklarımıza dayatılmaktadır. Eğitimcilere dayatılmaktadır. Ben yaptım oldu mantığı.

İlçemizde bütün eğitim sendikalarını ziyaret ettik.Hepsinin ortak söylemlerinde , ayrı söylemleri de vardı.

Sorunları kısa ve öz olarak şu başlılarla bazılarını sıraladığımızda milletimize ışık tutacaktır.

Öncelikle öğretmen 4 yıl okulunu bitirmiş, atanmış, tekrar yeterlilik sınavına almak veya  yeniden değişik yerlerde keyfi sınav uygulayarak yandaşa devam, yandaş olmayanı devre dışı bırakma çabası içinde düşünceler var. Öğretmenlere yapılan şiddet ve saldıralar karşısında can güvenliklerinin sağlanamaması , caydırıcı ceza verilmemesi. Öğrencilerin 4+4+4 gibi sorunların yoğunlaştığı bir eğitim, öğretim ortamı oluştu. Her yerleşkede okul vardı, öğretmen vardı. 5 yıl köyünde bulunduğu yerde okuyup bir üst okula sonra devam ediyordu. Üç yıl ortaokul, dört yıl lise, sonra üniversite hayatı devam ediyordu. Ufak sorunların olduğu sistemi düzeltme adına eğitimin içini boşatarak sorunlar yumağı haline getirdiler. Taşıma araçları ile çocukları on yedi kişilik araçlara yirmi, yirmi beş kişiyi doldurup taşıma gibi yanlışlar yapılıyor. İki aracın sevisini bir araçla yaptığını veliler anlatıyor. Rahatsızlarını dile getiriyorlar. Servislerin kendi durumlarına göre hareket ettikleri öğrencileri saatinde götürüp, getirmedikleri , çocukların sokaklarda başı boş yanlış davranış ve alışkanlıklar edinmelerine yol açtığını sokakta kime sorsanız söylemekteler. Tasarrufu hiçbir alanda uygulamayan hükümet eğitimde çocuklarımız üzerinde uygulamaya çalışıyor. Her okulda öğrenciyi destekleme kursları yapılıyordu. Kaldırılıp iki üç okulda uygulatılınca diğer okul öğrencileri gidip gelmekte zorlanıp hatta gidememektedir. Taşımalı öğrencilerimiz servis saatine kadar olan zamanını ders alarak geçirme yerine sokakta başı boş halde zaman doldurmaya çalışmaktalar. Bu durum çocuklarımızın yanlış davranışlara saptıklarını erken evlenme , kaçma vb. olayların bile yaşanmasına sebeptir.

 Bu çağda sınıflar 20 kişiye inmesi gerekirken , sınıflar kırk kişiye kadar yükseltilip adete eğitimi gasp etmekteler. Bunun adı tasarrufmuş. Yandaş müteahhite  bir liralık işi on liraya verirken , kur korumalı iş, yap işlet, devral mantığı ile yüz araba geçecek araç yol ve köprülerine kat kat üstü yolcu garantisi vermek , havanlarında aynı mantık, buralarda tasarruf yok ama halkımızın dar gelirlisini ekmeğinden, eğitiminden, sağlığından tasarrufa zorlaycaksınız.

Öğretmen ve öğrencilerin yemek sorunları var. Taşımalıya bir öğün yemek verilirken evi okula bir, iki kilometre uzaklıkta olan öğle arası gidip gelemiyor. Hem trafik sorunu uzaklık sorunu yüzünden okulda aç bekliyor. Tüm öğrencilerimize bir öğün yemek verecek gücü yok mudur bu devletimizin ? Bizi kıskanan Almanya, Fransa, İsveç gibi ülkeler duymasın ..!

Okulların alt yapıları yapılarak her köye okul ve öğretmen tahsis edilmelidir. Sınıflar azami yirmi öğrenciye indirilmelidir. Taşıma öğrencilerinin sorunları çözülmeli veya kaldırılıp, ortaokul ve liseler yatılı okutulmalıdır. Öğrenci sokaktan okula çekilmeli. Öğretmenler arasında Baş Öğretmen, uzman, stajer diye ayrım yapmadan çalıştığı yıla göre maaşlarında belirli fark uygulanmalıdır. Derece ve kademe uygulması.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm bu sorunları biliyoruz. Bunların çözümlerini de biliyoruz. Çağımıza uygun ülkemize, milletimize, öğrencimize, öğretmenimize yaraşır sorunsuz bir eğitim öğretim ortamı oluşturmak dileğiyle.