OTUZ AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI

Silahları çok güçlü olan düşman orduları karşısında, silahsız, kazma, kama, kürek, orak, çapa ve düşmandan basın sonucu elde edilen silahlarla mücadele verildi.

19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basan Mustafa Kemal yurdun değişik yerlerinde konferanslar, toplantılar yaparak örgütlediği Türk Milleti ile yoğun, zor , çetin mücadele verdi. Bu zorlu mücadeleyle vatanımız kurtarıldı.

Birinci Dünya Savaşı, Balkan Savaşları ve Kurtuluş Savaşı gibi uzun yıllar savaşan Türk halkı vatanı için açlık, yokluk çekerek azimle, inançla düşmana karşı koydu. Kurtuluş Savaşının son Muhabere Meydan Savaşı ile 30 Ağustos’ da Mustafa Kemal’in önderliğinde sonuçlandırıldı. Son olarak Yunan Ordularını da denize döküp , bugün vatan sınırlarımız oluşturuldu.

30 Ağustos Meydan Muhaberesi ile Cumhuriyet’in temelli atıldı. Kul olan vatandaş birey oldu. Her birey eşit oldu. Köydeki çobanın, çiftçinin , esnafın, fakirin, zenginin eşit olduğu bir rejime kavuştu.

Bugünleri ve Cumhuriyeti kurup , ulus olmamızı bizlere sağlayan Mustafa Kemal ‘ in ve silah arkadaşlarının ruhları şad olsun. Mekanları cennet olsun.

CHP İlçe Başkanlığı