Vezirköprü'de 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu

26 Temmuz 1922'de başlayan ve 30 Ağustos'ta zaferle taçlandırdığı Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin yıl dönümü, bu yıl, Kaymakam Özgür Kaya farkındalığıyla  Vezirköprü'de büyük bir coşku ile kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı Programına Kaymakam Özgür Kaya, Belediye Başkanı Av. Murat Gül,  Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Onur İstanbul,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Özata, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uyar , CHP İlçe Başkanı Nazım Kale, İlçe baro temsilcisi Av. Oğuz Bakır ,  Ziraat Odası Başkanı Aslan Kaya, Kurum ve kuruluşların müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

 Köprülü Mehmet Paşa  Spor Kompleksi Suni Çim Saha'da yapılan kutlamalarda İlçe Askerlik Şubesi Başkanı Personel Teğmen Feride Paşayiğit , günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştirdi.

Atatürk Ortaokulu’nun izleyenlere sunmuş olduğu halk oyunu gösterisi büyük ilgi topladı. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Sporcuları hazırladıkları güreş ve boks gösterilerini  sundular.

Gençlik Haftası Etkinlikleri kapsamında ilçe genelinde gerçekleştirilen şiir yarışmasında birinci olan Çekalan Ortaokulu öğrencisi Hilal Yıldız şiirini okudu.

Kuyumcu İlkokulu öğretmeni Serhat Yılmaz ve yerel sanatçı Fatih Teker Müzik dinletisi sundu.

30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında Vezirköprü’de gerçekleştiren yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri İlçe Kaymakamı Özgür Kaya, İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Ömer Aydoğan ve İlçe Belediye Başkanı Av.  Murat Gül tarafından takdim edildi.

Tören, muharip gazileri,  ilçe merkezindeki ortaokul ve liseler, gençlik ve spor müdürlüğü sporcuları ve kursiyerleri ile ilçemizde faaliyet gösteren meslek gruplarının tören geçişiyle son buldu.