Vezirköprü Belediyesine Litvanya’dan Misafir

 

Ziyarete gelen heyet, Litvanya Telšiai Belediyesi  ve Vezirköprü Belediyesi arasındaki kültürel, sosyal ve eğitim faaliyetlerin gelişmesi, tarihi ve doğal güzelliklerin tanıtılması, ayrıca ticari ilişkilerin değerlendirilmesi amacıyla Vezirköprü’ye geldi.  Litvanya Telšiai Belediye Başkanı Tomas Katkus ile bir araya gelen  Vezirköprü Belediye Başkanı  Murat Gül  ziyaretle ile ilgili memnuniyetini dile getirdi. Başkan Gül:” Nazik ziyaretlerinden dolayı başkan Tomas Katkus ve ekibine şükranlarımı sunarım. Bu güzel ve anlamlı yaklaşımla, iki kültürün kardeşlik ve sevgi bağlarının güçlenmesine vesile olacak” dedi.

Ziyaret kapsamında heyet 19 Mayıs Üniversitesi Kenevir Araştırmaları Enstitüsü, Samsun Arkeoloji Müzesi, Şahinkaya Kanyonu, Oymaağaç Höyüğü’nü gezerek yetililerden bilgi aldı.

 

Ziyaret programı süresince heyete, Vezirköprü Belediye Başkan Yardımcısı Salih Sefacı ve öğretmen Bünyamin Kıvrak eşlik etti.

Karşılıklı hediyelerin takdim edildiği ziyaret sonranda iki şehir arasında karşılıklı sosyal ve kültürel etkileşimi sağlamak ve geliştirmek için proje ve çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.