İş insanı Vergili Kunduz Güreş Ağalığını Heyecanlandırdı

 

Ağalık ihalesi koltuğuna oturup, bir süre ağalık ücretini artırdıktan sonra   ; Ateş, Aşçı Duran ve Uğurlu  ağalık yarışından çekilirken, Kunduz Yağlı Güreşlerine  en az 100 bin TL katkıda  bulunacaklarını beyan ettiler.  

Ağalık için  Çiçekler Grup Yönetim Kurlu Başkanı Kunduz Güreşleri Ağası, iş insanı  Halil İbrahim Çiçek ve Kunduz Güreşleri ağalığını bu yıl heyecanlandıran Başkent  İnşaatın Yönetim Kurulu Başkanı Galatasaray Sponsoru iş insanı Uğur Vergili arasında kaldı.

Çiçek ve Vergili’nin arasında geçen heyecanlı ve  iddialı ağalık yarışı İş insanı Uğur Vergili en son 7 milyon 255 bin TL çıkmasından sonra yarıştan çekildi. Son 6 yılın ağası 2 altın kemer sahibi  Güreş Ağası Çiçek 7 milyon 555 TL  ile  18. Kunduz Güreşlerinin ağası oldu.

Söz alan Uğur Vergili “ Amacımız burada maddi yarış  yapmak değil. Vezirköprü Kunduz Güreşlerinin daha profesyonel yapılması yönünde katkı sağlamak. Mevcut ağamızın büyük emeği var organizasyonda. Bundan dolayı  adaylıktan çekiliyorum.  2025 yılında yapılacak olan   Kunduz Güreşlerinin giderlerini birlikte karşılayacağız. Gelecek yıl ağalık yarışını paşalar gibi yapacağız. Emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

  

Ağalığa oturan İş İnsanı Vergili ’den

  

Edis’e tepki

Vezirköprü Kunduz Güreş meydanına gelen eski belediye başkanı İ. Sadık Edis ağalık türbininde oturan iş insanı Vergili ile tokalaşmak istedi.  Vergili’nin  ise; el sıkışmayıp  tepki göstermesi dikkatlerden kaçmadı.

Görüştüğümüz iş insanı Uğur Vergili : “Vezirköprü’de on beş yıl belediye başkanlığı yapan Edis, Huzur evine yaptığım bağışın harcamasını şeffaf yapmadı, hesap veremedi.  İlçenin her alanda gelişmesine engel olduğundan dolayı tepki gösterdim. Vezirköprü  sevdalısı olan birisi olarak  huzurevine verdiğim bağışın takipçisi olmam benim en doğal hakkım. ” İfadelerini kullandı.  

Edis  güreş meydanında  kısa  bir süre kaldıktan sonra meydanından ayrıldı.