CHP İLÇE BAŞKANLIĞI'NDAN BASIN AÇIKLAMASI

 

Üreticimiz ülke genelinde bilinçli ve sistemli bir şekilde yöneticiler aracılığı ile yok ediliyor. Buğday üreticisi toprağa attığı tohum, gübre, ilaç, mazot masrafını bile alamadı. Bu üreticilerin emeğini hiç öne çıkarmadan zarar eden bir çiftçimiz var. Çay üreticimiz keza aynı beklenen enflasyon fiyat karşılığı hesap edilip gerçek ederi verilmedi. Enflasyonun yüzde yüz olduğu bir ülkede üretenin ürettiğine yüzde on iki, yüzde on sekiz gibi komik artış yapmak, bu üreticinin hakkını vermek değil, üretici ile dalga geçmek veya bilinçli olarak üreticiyi yok etmektir.

Buğday, çay üreticisi bir yıl önce verilen fiyatın aynısı veya bir iki lira üzeri verildi. Satışta ise halk açıklanan fiyattan bile veremedi. Çay fiyatı on yedi lira açıklandığı halde Çaykur’un kısıtlı çay alması üretici tüccarın eline mahkûm etti. Tüccar ise dokuz, on liraya kadar ürün aldı. Üretici yapılan bu yanlış hükümet politikasına çaresiz bırakıldığında isyan etmekte. Bu davranış üreticiyi üretim yapmaktan vazgeçiyor. Gelecek yıllarda çayı, buğdayı zeytini, fındığı, eti, sütü, peyniri hep ithal yersek kimse şaşırmasın.

Şu anda da fındık hasattı başladı. Ancak fındık üreticisi de beklediği fiyatı alamadığını yapılan masrafımızı anca karşılıyor, emeğimizin karşılığı yok ediliyor diyor.

Kabuklu fındığın birinci kalite fındığı seksen dört lira açıklanıp bu fiyatların çok altında alınıp fındık üreticisi en az yüz altmış, yüz seksen lira olmasını istiyor. Umarız üreticinin hak ettiği ederler verilerek ücreti zarara uğratılmaz. Kazanan üretici daha fazla üretmeye çalışır.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak diyoruz ki; üreten üreticilerimizin hepsine sahip çıkacağız. Hükümet olarak alım garantisi vereceğiz. Ürün fiyatını bir yıl önce açıklayıp artı enflasyon vererek üreticiyi güven ve koruma altına alacağız. Üreten emeğinin karşılığını alacak. Buğday, ayçiçeği, çay, fındık, pamuk, zeytin, sebze, meyve… ve hayvancılık yapan tüm üreticilerimizi teşviklerle destekleyip daha çok üretmesini sağlayacağız

NE EZEN NE EZİLEN NE SÖMÜREN NE SÖMÜRÜLEN İNSANCA HAKÇA BİR DÜZEN