BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ŞAHİNKAYA KANYONU’NA TOPLU TAŞIMA

 

Samsun'da ilk kez turizm odaklı olarak toplu taşıma otobüsleri hizmete girecek. Samsun Büyükşehir Belediyesi, Şahinkaya Kanyonu ve diğer sefer düzenlenecek bölgelere toplu taşıma araçlarının güzergâh ve ücret tarifesi ile ilgili bilgi verdi.

Konuyla alakalı Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan turizm otobüs hatları ile ilgili yaptığı açıklamada, "Büyükşehir Belediyesi Odak Samsun projesi kapsamında turizm odaklı toplu taşıma hatlarını hayata geçiriyor.

Samsun-Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu, Samsun-Kuş Cenneti ve Samsun-Ayvacık Barajı’na otobüslerle hizmet sağlanacak. Turizme yeni bir ivme kazandırmak adına yapılan bu çalışmayla Samsun’a yaşayan herkesin de şehrin güzelliklerini görmesine olanak tanıyacağız.

 Şehirler arası yolculuk konforu sağlayacak yeni nesil otobüslerle yapılacak turizm seferlerinde, seyahat süresi 150 dakika olacak. 138 km’lik Samsun-Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu Hattı’nın ücreti 100 TL, indirimli kullanıcılar için ise 80 TL, seyahat süresinin 90 dakika olacağı 57 km’lik Samsun-Kuş Cenneti Hattı’nın ücreti 55 TL, indirimli kullanıcılar için ise 45 TL, seyahat süresinin 90 dakika olacağı 74 km’lik Samsun-Ayvacık Barajı Hattı'nın ücreti 75 TL, indirimli kullanıcılar için ise 60 TL olarak belirlendi." dedi.