Vezirköprü Bahçekonak Sulama Göleti İlgi Bekliyor

 

Vezirköprü Sulama Barajında sularının bitme noktasına geldiği şu günlerde herkes alternatif fikirler sunmaya ve arayışlar içine girmeye  başladı. 

Gözler uzun süredir kanalları   kullanılmaz halde olan, yaklaşık on yılı aşkın gövde de toplanan suyun kullanılamadığı   Bahçekonak Sulama Göletine çevrildi.

Vezirköprü Bahçekonak Sulama Göleti inşaatına  1984-1985 yıllarında başlanmış olup, gölet 1987 yılın sulama faaliyetine başlanılan göletten  2 bin dönüm tarım alanının sulaması gerçekleştiriliyordu.

Ta ki Vezirköprü Sulama Barajı faaliyete geçinceye kadar işlevliğini sürdürdü. Bahçekonak Sulama  Göletinin su kanallarının zarar görmesiyle birlikte sulama göleti kullanılmaz hale geldi.

2010 yılında zamanın muhtarları tarafından Bahçekonak Sulama Göletinin kapalı sitem yapılması yönünde Samsun Devlet Su İşleri  Bölge Müdürlüğüne müracaatta bulunulmuştu. İlgisizlik yüzünden Bahçekonak Sulama Göleti Kapalı Sistem Projesi  hayata geçirilmedi.

Bahçekonak Sulama Göleti Kooperatifi başkanlarından Musa Turgut :”  Vezirköprü Sulama Göletimizin   kanallarının  bozulmasıyla birlikte atıl bir şekilde kaderine terk edildi. Milyonlarca değeri olan Bahçekonak Sulama Göleti’nin tekrar faaliyet geçirilmesi için kapalı kanal sistemi projesi yapılarak tekrar Bahçekonak, Esenyurt ve Aydoğdu köyleri  çiftçisinin yararlanabileceği sulama göleti haline getirilebilir.  Yaşanılan kuraklıkta alternatif  olarak değerlendirilebilecek bir yatırım atıl durumdan kurtulur.  Sadece bir ilgi bekliyor. ” dedi.