CHP İLÇE BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

 

İlçemizde yıllardır çok etkin bir panayır yapılırdı.Bu festivalin adı Köprülü Mehmet Paşa Festivali ( Panayırı ) olarak yapılmaktaydı. Panayırın amacı hem ilçenin tanıtımını yapmak, hem de esnafın alışverişini canlandırmaktı. Bugün yapılan Kunduz Festivali ise çok sönük, yetersiz ve eksik bir şekilde bir iki güne sıkıştırılıp yapılmaktadır. Halbuki Köprülü Mehmet Paşa Festivalinde yapılan çalışmalar incelenip o günkü yapılanlar daha zenginleştirilerek yapılmalı.

Köprülü Mehmet Paşa Festivali’nde oyun, halka, langırt, tüfek atış merkezleri, şut çekme alanları, salıncaklar, atlıkarıncalar, sirkler, ambarlı motosiklet gösteri yerleri, ilizyon gösterileri vb. çeşitli etkinlikler vardı. Burada esnef bir hafta, on gün satış yapardı.Ticari bir hareketlilik olurdu. Daha sonra son bir haftada yapılan ekinlikler ise; şiir, kompozisyon, şarkı, türkü, koşu, at yarışları, konserler yapılırdı. Son üç, dört günde güreşler yapılırdı. Tozkoparan, başaltı, baş olarak izleyenler güreşten zevk alırlardı.

Bugün yapılan Kunduz Festivali keşmekeş durumdaydı. Öncelikle yol trafiği, park trafiği çok zayıftı. Birçok araç yollarda hararet yaptı. Bir çoğu yollardan geri dönü. Esnaf gereken süreyi bulup alışveriş yapamadı. Tuvaletler yeterli değildi hatta rezaletti. Bu olumsuzlukların düzeltilerek daha geniş kapsamlı etkinliklerin yapıldığı bir festival , planlı bir şekilde yapılmalıdır. İlçe turizmi canlandırılıp önemli yerlerin resimlenip broşür, el ilanı şeklinde tanıtımının yapılması gerek.

Tüm bu eksikliklere rağmen bu düzenlemeyi yapan komiteye teşekkür ederiz. Daha kapsamlı ve eksiklikleri gidererek gelecek festivalleri yapmalarını isteriz.

VEZİRKÖPRÜCHP İLÇE ÖRGÜTÜ